Törzsasztal 08.08.02.

Törzsasztal 08.08.02. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2008.08.02-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómia Magazinunk aktuális adását látják, melyben a mai alkalommal a magyar gasztronómia hagyományaiban merülünk el. A hal és a vadételek játszzák a főszerepet a következő a Bajai Halfesztiválon jártunk a közelmúltban, ahol a bajai halászlé titkát is ellestük egy igazi lokálpatrióta bajai halfőzőtől, de a halfesztivál, semmivel össze nem hasonlítható hangulatába is belekóstolhatnak.
Az Illés Panzió Stüszi Vadász Éttermének tulajdonosa, és séfje őzgerincet grilleznek faszénparázson.
Barta László az Algyői Halászcsárda tulajdonosa előadásában a magyar halételek történetéről beszél, és egy dorozsmai molnárpontyot készít, hangolva ezzel a közelgő Tiszai Halfesztiválra, harminc percben.

 

Bajai Halászléfőző Fesztivál - Hogyan készül az igazi Bajai Halászlé? - a Fehértói Halászcsárda óriásbográcsa is nagy sikert aratott

Szegediként és a szegedi halászlé híveként is kénytelen vagyok elismerni, hogy baján a halászléfőzésnek igazi kultusza van. Jól szemlélteti ezt a Bajai Halászléfőző Fesztivál, ahol az idén is több ezer bográcsban rotyogott a halászlé, és ahol több tízezer ember fordul meg az esemény ideje alatt. Jó hír, hogy a fesztiválon nagy sikerrel mutatkozott be a Fehértói Halászcsárda óriásbográcsában főtt, félig szegedi, félig bajai halászleve. De előbb lássuk, hogyan készül az igazi bajai halászlé. Ha hiszik, ha nem kell hozzá egy láda sör is.

 

A Stüszi Vadász Étterem teraszán Illés Németh István és Szabó István őzgerincet grillez faszén parázson

Az Illés Panzió Stüszi Vadász Éttermének grill kommandója, az étterem tulajdonosa és séfje a következő percekben bemutatja, hogy hogyan készül a faszén parázson grillezett őzgerinc. Mint látni és hallani fogják, a vadhús nemcsak egészséges és finom, de emellett könnyen és gyorsan elkészíthető.

 

Barta László a XII. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválra készülve dorozsmai molnárpontyot készít

Közeledik a XII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, mely ezúttal is szeptember első hétvégéjén, 4-e és 7-e között kerül megrendezésre a szegedi Tisza parton. Ennek szellemében a fesztivál egyik fontos résztvevője, Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa, előadásában a hal, magyar étkezési kultúrában elfoglalt helyéről beszél, de azt is bemutatja, hogyan készül a dorozsmai molnárponty.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés