Törzsasztal 08.05.31.

Törzsasztal 08.05.31. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2008.05.31-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. A következő félórában kellemes kikapcsolódást ígérek Törzsasztalunk alkalmi és törzsvendégeinek egyaránt, hisz borászati és gasztronómiai magazinunk csak vidám, szép, kellemes és ínycsiklandozó témákat kínál. Ehhez egyetlen feltételnek kell, eleget tegyenek, szeretniük kell a finom ételeket és szép borokat. Ha valaki furcsállaná, hogy műsorunkban rendszeresen a szép borok kifejezést használom, elárulom, hogy a borászat és gasztronómia szakszótárában ezzel illetik a kiváló minőségű borokat.
Szép borokban nem volt hiány a XIV. Szegedi Borfesztiválon sem, akik voltak ezt jól tudják, akik távol maradtak azok mai műsorunkban összefoglalót láthatnak az eseményről, és néhány szép borral is megismerkedhetnek.
A szervezők és persze műsorunk is már gőzerővel készül a XII. Nemzteközi Tiszai Halfesztiválra. Barta László jóvoltából a mai alkalommal az egyik nagyon fontos alkotóelemről, a szegedi paprikáról lesz szó.

 

XIV. Szegedi Borfesztivál - összefoglaló: Gere Zsolt, Debreczeni Mónika, Béla Zoltán, Sajgó Krisztina

Hat napon keresztül szinte minden a borról szólt a Széchényi téren, a XIV. Szegedi Borfesztiválon. 22 borvidék, több mint 100 borászata kínálta pincéje büszkeségeit a nagyszámú, egyre inkább szakértővé váló látogatóközönségnek. A következő percekben egy összefoglalót láthatnak a borfesztivál eseményeiből és kínálatából. Természetesen a teljesség igénye nélkül, a szerkesztő érthető módon szubjektív szemszögéből.

 

Gasztrotörténet: Barta László a XII. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválra készülve a paprikáról beszél

Szeptember negyedike és hetedike között rendezik a XII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivált a szegedi Tiszaparton. A szervezőkkel úgy gondoltuk, hogy már időben elkezdjük az előkészítést és felkészítést. Akik szeretnék bemutatni halászléfőző tudományukat a barátoknak és a zsűrinek, természetesen többnyire profik, de úgy gondoltuk, hogy a hasznos tanács sosem árt. Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa szó szerint profi, hisz a halászléfőzésből él. Ezúttal a szegedi paprikáról beszél, melyet egyáltalán nem mindegy hogy mikor teszünk a halászlébe és a mennyiséget is célszerű pontosan eltalálni.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés