Törzsasztal 08.04.05.

Törzsasztal 08.04.05. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2008.04.05-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. A következő félórában Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazinunk legújabb, 118. adását láthatják.
Gasztronómia minden mennyiségben, szinte az elsőtől az utolsó percig, így jellemezhetném egyetlen mondatban mai műsorunk tartalmát. Most pedig egy kicsit bővebben.
A Stüszi Vadász Étterem tulajdonosa és séfje, az étterem jellegéhez illően egy vadétel receptjét adják közre, ez pedig nem más, mint a szarvashátszín színes borsmártással.
Horváth Dezső gasztronómiai szakíró a gasztronómiai könyvkiadás múltjába avatja be nézőinket.

 

Vadétel videórecept: Illés Németh István és Szabó István Szarvashátszínt készít színesbors mártással, burgonyakrokettel

A régi magyar konyhának fontos eleme volt a vadétel. Napjainkban, talán éppen az egészséges táplálkozás iránt növekvő igénynek köszönhetően ismét kezd divatba jönni. Szerencsére Szegeden már van olyan étterem, ahol kimondottan a vadételekre specializálódtak. Sokan félnek a vadhúsok elkészítésétől, holott nem ördöngösség, hisz mint a Stüszi Vadász Étterem tulajdonosa és séfje is fogja szemléltetni  most következő bemutatójában, például egy szarvashátszín is könnyen gyorsan elkészíthető.

 

Horváth Dezső a magyar szakácskönyvkiadás történetéről mesél

Horváth Dezső gasztronómiai szakíró évtizedek óta a magyar gasztronómia és vendéglátás múltját kutatja. Ehhez igazán kiváló forrásnak tekinthető, országosan is egyedülálló, régi szakácskönyvgyűjteménye. A következő előadás nemcsak a gasztronómia, de a régi könyvek iránt érdeklődők számára is érdekesnek ígérkezik, hisz a magyar szakácskönyvkiadás történetével ismerkedhetnek meg.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés