Törzsasztal 08.03.08.

Törzsasztal 08.03.08. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2008.03.08-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretetettel köszöntöm kedves nézőinket. A következő fél órában Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazint látják. Ahogy már megszokhatták ezúttal is a vendéglátás, a gasztronómia világának aktualitásairól, érdekességeiről szól műsorunk. A szakképzés reformjának kapcsán beszámolunk arról, hogy miként képzelik el a vendéglátóipari és idegenforgalmi szakemberképzés jövőjét a Hansági Ferenc Szakközép és Szakiskolában.  A reneszánsz éve kapcsán Barta László ezúttal Mátyás király udvarán keresztül a reneszánsz konyhával és étkezési szokásokkal ismerteti meg nézőinket.

 

A Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola és Szakiskola képzési reformjairól Keveiné Mészáros Erika beszél

A társadalom és a gazdaság szerkezetének átalakulása szükségessé tette, hogy a szakképzést is az új követelményrendszerhez igazítsák. Ezen a megújuláson dolgoznak ezekben a hónapokban az érintett képző intézmények, többek között a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközép és Szakiskola is. Mit jelent ez az iskolák, a tanulók, a vendéglátóipar, az idegenforgalom számára? Most következő riportunkból választ kapunk ezekre a kérdésekre is.

 

Gasztrotörténet: Barta László a magyar reneszánsz konyha világában kalandozik

Barta László az Algyői Halászcsárda tulajdonosa rajong a gasztronómiáért és a történelemért is. Ennek köszönhető, hogy előadásaiban gyakorta kalandozik a régmúlt korok kulináris világában. A reneszánsz éve jó apropó arra, hogy ezúttal a reneszánsz konyhát járja körül, és ehhez a témához Mátyás Király konyhája igazán megfelelő terepnek bizonyul.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés