Törzsasztal 07.09.15.

Törzsasztal 07.09.15. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.09.15-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket! A Törzsasztal Borászati Gasztronómiai és Idegenforgalmi magazin ismét új adással jelentkezik, ahogy teszi ezt immáron hetedik esztendeje, hónapról hónapra, túl a 100. adáson. Ezúttal is kellemes, hasznos időtöltést kínálok a bor és gasztronómia kedvelőinek. A borbarátokat így szeptember tájékán hazánk legrangosabb borászati eseménye, a Budapesti Borfesztivál tartja lázban. A fesztivál egyik esős délutánján, kameránkkal mi is szétnéztünk a Budai Várban, ahol a rossz idő sem szegte kedvét a szép számú látogatónak.
Frank Sándor mesterszakács még a forró nyárban, a Fehértói Halászcsárda teraszán készítette el azt a fogást, melyet akkor, frissiben, jó étvággyal elfogyasztottunk, de a felvételt most mutatjuk be nézőinknek. Ebből megismerhetik a mézes sörrel kenegetett báránycsülök elkészítési módját.

 

16. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál - Interjúk a kiállító borászatok képviselőivel, és a Fesztiválra kilátogató borbarátokkal

Szeptember 9-én bezárta kapuit a 16. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál a Budai Várban. Az öt napon át, tartó eseményen az idén 15 ország 220 borászata 3300-féle borral várta a látogatókat. A változékony, szeles, esős idő ellenére több tízezren keresték fel a magyar borászat legrangosabb rendezvényét. A fesztivál bora kitüntető címet vörösbor kategóriában: Bock József  Villányi Syrah 2005-ös évjáratú bora nyerte el. A következő percekben egy kis ízelítőt kaphatnak, ha nem is az ott bemutatott kitűnő borokból, de legalább a fesztivál hangulatából.

 

Videórecept: Frank Sándor Mézes sörrel kenegetett báránycsülköt készít sült zöldségekkel

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács receptajánlója következik a Törzsasztalon. Benne pedig egy bárányból készült étel, mégpedig a mézes sörrel kenegetett báránycsülök, sült zöldségekkel. A felvétel még a nyáron készült, de ez ne szegje kedvüket, hisz egyrészt biztos forrásból tudom, hogy jövőre is lesz nyár, másrészt természetesen ez a fogás zárt térben, pl. egy konyhában is elkészíthető, feltéve, ha erősen figyelnek a következő percekben.

 
InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés