Törzsasztal 07.09.01.

Törzsasztal 07.09.01. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.09.01-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Köszönöm hogy ezúttal ismét bennünket választottak és a következő fél órát a Törzsasztal Borászati és gasztronómiai magazinnal töltik. Kínálatunk, ahogy ezt már megszokhatták, a gasztronómia köré szerveződik. Az ételfelelős ma este is Frank Sándor mesterszakács, a Fehértói Halászcsárda tulajdonosa lesz, aki ez alkalommal a parajos penne mozzarella sajttal elnevezésű étel receptjét és annak elkészítési módját mutatja be.
A borról pedig másik régi kedves ismerősünk, Pelle László borszakértő gondoskodik, aki ezúttal mini borkurzusának második részében a bor összetevőit ismerteti. Addig is kérem gondolkozzanak el azon a kérdésen hogy vajon mi a bor legnagyobb alkotóhányada. A válasz eléggé nyilvánvaló, de azért mégis meglepő ha így belegondolunk.
Kellemes szórakozást és kikapcsolódást kívánok a következő félórához

 

Videórecept: Frank Sándor Parajos pennét készít mozzarella sajttal

Ha azt mondom, hogy parajos penne mozzarella sajttal akkor szükség lehet néhány másodpercre, hogy a kevéssé magyarosan hangzó étel nevét értelmezni tudjuk. Kétségkívül, az összetevők, talán a paraj, más szóval spenót kivételével olaszos érzetet keltenek, de szerintem inkább a világkonyha lenne a legmegfelelőbb címke. Frank Sándor Venesz díjas mesterszakács ezúttal a pennét, magyarul a tollhegy tésztát állította soron következő receptje középpontjába. Persze az étel végleges karakterét a többi hozzávaló és az elkészítés módja fogja meghatározni.

 

Pelle László folytatja bortörténeti előadását, a 2. rész következik

Egy kellemes vacsora, egy baráti beszélgetés során a résztvevők aligha merengenek azon, hogy a bor, amit kortyolgatnak, milyen alkotóelemekből áll. Feltéve persze, ha megbízható forrásról és minőségről van szó. A minőségi borok kapcsán, pl. vízről beszélni egyenesen istenkáromlásnak számít.
Pedig Pelle László mini borkurzusának második részéből kiderül, hogy a legjobb bor is közel háromnegyed rész vizet tartalmaz. Szóval a számok azt bizonyítják, hogy ugyan a víz az úr, de az érzékszerveink inkább a majd másfélezer egyéb összetevőre hallgatnak

 
InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés