Törzsasztal 07.08.18.

Törzsasztal 07.08.18. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.08.18-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Ez itt a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin, mely ezúttal is azt a célt tűzte maga elé hogy Önök a következő fél órában jól érezzék magukat és egy csodálatos művészeti ág kulisszái mögé engedjen bepillantást. Aligha kell bizonygatnom, hogy a gasztronómiát miért nevezem művészeti ágnak, aki közeli barátságot ápol a kulináriával, aki valaha járt már egy ínyenc vacsorán, vagy egy rangos étteremben kóstolt valamilyen különlegességet és a tálalás esztétikájára is figyelt, pontosan tudja, hogy mire gondolok. Nos mai adásunkban a szakma két kiváló művelőjét mutatjuk be. Egyikük, Venesz József legendás mesterszakács, író, pedagógus már nem él, de Barta László előadása segítségével felidézi emlékét.
A másik Szalai Tamás executive séf, a Bolero étterem főszakácsa viszont még nagyon fiatal, de máris a szakma nagy öregjei között emlegetik, és szép karriert jósolnak neki. Vele ismerkedhetnek meg műsorunk második részében.

 

Ki volt Venesz József? Kik kaphatnak Venesz-díjat?

A vendéglátóipari szakemberek gyakorta emlegetik a dicső múltat. Bár a magyaroknak a jelen gasztronómiája miatt sincs különösebb szégyenkezni valójuk, kétségtelen hogy hazánk a 20. század elején hívta fel a világ figyelmét a magyar konyha kiválóságára. A magyar étkezési kultúra mellett szükség volt ehhez olyan kiváló és elhivatott szakemberekre is, mint pl. Barta László az Algyői Halászcsárda tulajdonosa, de még inkább olyan legendás séfekre, mint László mai előadásának főszereplője.

A Bolero Étterem - Riportfilm Szalai Tamás executive séffel

A szakma nagy öregjei, legendás vendéglátósai közül műsorunk első részében Venesz József mesterszakácsot mutattuk be és vele kapcsolatban fogalmaztam meg magánvéleményemet hogy a magyar gasztronómia a múlt század elején élte fénykorát. Amikor azonban ma élő és alkotó zseniális szakemberekkel találkozom, amire gyakorta van példa, már arra is szoktam gondolni, hogy a jelent igazságtalanul becsüljük alá a múlttal szemben. Ma például egy olyan szakembert mutatunk be, akit sokan már a szakma nagy öregjei közé sorolnak, pedig korát tekintve talán még harminc sincs. Elhivatottságát, tehetségét a szakma ellenszavazat nélkül elismeri.
Kérem, a következő percekben ismerkedjenek Szalai Tamás executive séffel, a Bolero Étterem főszakácsával.

 
InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés