Törzsasztal 07.06.23.

Törzsasztal 07.06.23. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.06.23-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Tisztelettel és sok szeretettel köszöntöm a Törzsasztal valamennyi régi és új nézőjét. 30 perc a gasztronómia világában, ezt ígérhetem azoknak, akik velünk töltik a következő félórát. Szerintem nem fogják megbánni, ha műsorunk mellett döntenek, feltéve persze ha szeretik a finom ételeket és szép borokat.
Műsorunkban ezúttal is bemutatunk egy újabb receptet Frank Sándor gyűjteményéből, mégpedig a ropogósra sült pecsenye kacsa elkészítési módját.
Ellátogatunk a magyar tenger északi partjára és szétnézünk egy olyan pincészetben mely lassan két évtizede a minőségi bor készítés és a vendégek színvonalas kiszolgálása mellett kötelezte el magát. Helyszíni riportunkban bemutatjuk a Salánki Pincészetet melyet a Balatonon nyaraló alföldi borbarátok is ismerhetnek már. Ezeken túlmenően beszámolunk a borászat, gasztronómia és vendéglátás legfrissebb híreiről, eseményeiről.

Salánki Pincészet Aszófő - riportfilm Salánki Sándor -ral

A Balaton északi partján, Aszófőn gazdálkodik a Salánki Pincészet, melynek ablaka a magyar tengerre illetve a Tihanyi Apátságra néz. A Családi Borgazdaságot 1973-ban alapították a tihanyi-félszigeten. Palackozott borokat 22 éve, 1985-óta készítenek. Birtok nagysága jelenleg 20 hektár, ezek zöme, fiatal, korszerű ültetvény.
Ilyen múlttal a  hátuk mögött érthető, ha boraikat nemcsak hazánkban, a Balaton parton, de külföldön is keresik. A következő percekben egy a vendéglátás és a borászat iránt mélyen elkötelezett családi pincészetet mutatunk be.

Frank Sándor receptajánlója - Ropogósra sült pecsenyekacsa

Frank Sándor mesterszakács ezekben a hónapokban ismét a tradicionális magyar konyha irányába fordult, ami szerencsére nem jelenti azt hogy korszerűtlen és egészségtelen ételekkel traktálja nézőinket. Ellenkezőleg, a mai ropogósra sült pecsenye kacsa a modern konyha jellemzőit is magán viseli. Ennek élő bizonytéka a köret, amely bécsi burgonya és karamellizált szilva.

 
InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés