Törzsasztal 07.02.17.

Törzsasztal 07.02.17. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2007.02.17-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. A következő félórában a Törzsasztalhoz invitáljuk Önöket.  Kellemes, szórakoztató és egyben hasznos időtöltést ígérhetek azoknak, akik elfogadják meghívásunkat. Műsorunk témaválasztéka ezúttal is a gasztronómia és a borászat köré épül.
A tarhonyáról, mely a magyar konyha egyik csak ránk, magyarokra jellemző terméke, Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa igyekszik minél több információt közreadni és egy nagyon finom tarhonyás galamb elkészítését is bemutatja.
Műsorunkban a borászat kapcsán a szőlőművelésről is gyakran szó esik, most azonban egy olyan kiváló szakembert mutatunk be, aki szőlőnemesítéssel foglalkozik már negyven esztendeje. Ő Dr. Bakonyi Károly, a Cserszegifűszeres atyja.
Ezen túlmenően beszámolunk a John Bull Pub és Thummerer Vilmos, egri borász szegedi borvacsora estjéről is.

 

Barta László a tarhonya történetét kutatja, és tarhonyás galambot készít.

Gondolták volna kedves nézőink, hogy a tarhonya nemcsak kimondottan magyaros étel de Szeged egyenesen szülőhazája volt egykoron ennek a mostanság inkább csak afféle köznapi vagy köznépi ételnek tartott és kissé lenézett tésztafélének. A közelmúltban azonban több alkalommal nívós vacsoraesteken is találkoztam a tarhonyával, nemes ételféleségek köreteként. Saját okoskodásom helyett azonban inkább következzenek a történelmi és technikai tények Barta László előadásában, a végén pedig a tarhonyás galamb receptje.

 

Riportfilm: Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő, a Cserszegi Fűszeres atyja 1. rész

A Cserszegi Fűszeres napjaink egyik elterjedt és divatos fehérbor fajtája. Valószínűleg csak kevesen tudják, hogy a fajta még alig húsz esztendős múltra tekint vissza, és, hogy nemesítője a szakmában élő legendának számító Dr. Bakonyi Károly. A következő percekben a hazai szőlészet nagyágyújával, egy igazán nagyszerű és különleges emberrel ismerkedhetnek meg. Most riportfilmünk első része következik.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés