Budavári Borfesztivál 2011

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Budavári Borfesztivál 2011

Időpont: 2011. szeptember 7-11.

Szeptember 7-11. között a Budai Várban 15 ország, 220 borászat, 5000 féle bor várja a látogatókat. Vendég ország: Franciaország

Nyitva tartás:
szept. 7–9. szerda-csütörtök: 14.00–23.00;
szept. 9. péntek: 12.00–23.00;
szept. 10–11. szombat-vasárnap: 10.00–23.00
Napijegy: elővételben augustus 7-ig 1950 Ft, utána 2500 Ft
Bérlet 5 napra: elővételben augusztus 7-ig 6500 Ft, utána 7000 Ft

Jegyek elővételben: www.jegymester.hu

Vendégünk Franciaország: borok és kulturális csemegék! Születésnapi meglepetés, ajándékok és programok várják a látogatókat! A nyitó nap zenei csemegéje: Csík Zenekar a Fesztiválszínpadon.

A Budavári Borfesztivállal kapcsolatos programok összefoglalója

A Borfesztiválon Magyarország BORÁSZAINAK SZÍNE-JAVA kínálja kóstolásra legszebb borait, és a hazai nedűk mellett neves borkereskedők jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.  A borkínálatban ott lesznek a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borok, és készítőik, akik szívesen válaszolnak majd az érdeklődők kérdéseire, és akiknek szakszerű útmutatásait, tanácsait érdemes megfogadniuk mindazoknak, akik értő borfogyasztóvá kívánnak válni.

A Borfesztivál nyitóakkordjaként a kulturális programok kiemelkedő eseménye, a GÁLAKONCERT műsora csendül fel, mely a Művészetek Palotájában, szeptember 2-án kerül megrendezésre az Óbudai Danubia Zenekar, Miklósa Erika, Gulyás Dénes, Massányi Viktor, a Budapesti Stúdió Énekkara és a Magyar Rádió Gyermekkórusa közreműködésével. Az idei koncert egyben ősbemutató is lesz! A koncert második részének, Orff: Carmina Burana művének világhírű közreműködője Cakó Ferenc kiváló és érdemes művész. Megnyerte többek között a Cannes-i Filmfesztivál animációs fődíját, kapott Arany Medve-díjat, Hamu című filmjét Oscar-díjra jelölték. Egyedülálló, szemet és lelket gyönyörködtető élő homok animációját kimondottan erre az alkalomra, erre a műre dolgozta ki, melyet a Borfesztivál Gálakoncertje során láthat először a nagyközönség.
Öt napon át gazdag kulturális és zenei program várja a látogatókat. A közel 50 produkció között a PORT.hu FESZTIVÁLSZÍNPADON fellép többek között a Ghymes Együttes, Bognár Szilvia és Zenekara, a Söndörgő és Tompos Kátya, Benkó Dixieland Band, Hot Jazz Band, Orosz Zoltán és zenekara Bardóczi Attilával, Vivat Bacchus Énekegyüttes, Bartók Béla Férfikar, Borbély Műhely, a Lippentő és a Csillagszemű Táncegyüttes mellett számos más néptánccsoport. Az idei évben a figyelem középpontjába a népzene és a néptánc, valamint a francia vendégművészek műsora kerül.

Aki már belekóstolt, és aki még nem, egyaránt szívesen látott hallgató szeptember 5-6-án a hosszú évek óta megrendezésre kerülő, népszerű BOREGYETEMEN. A kétnapos kurzuson elismert szakemberek, színvonalas, érdekes, borkóstolóval egybekötött naprakész előadásain, hasznos információkkal gazdagodhatnak a borbarátok és a tudásukat frissíteni vágyó szakmabeliek is. Franciaország, szarvasgomba, és még sok más érdekes téma várja a hallgatókat.

Az érdeklődők 2011-ben is ellátogathatnak a VINAGORA SÁTORBA, ahol szakemberek segítségével ötven perces turnusokban hat bort bírálhatnak professzionális módszerekkel és egy órára maguk is borbírává válhatnak. Az öt nap alatt megkóstolt borok közül a résztvevők bírálatai alapján eldől, melyik bor nyeri el a „Fesztivál Bora” címet.

Színes, látványos, táncos-zenés forgatag a szőlő- és bortermelő eleink tiszteletére, a Budai Várban, szeptember 10-én rendezett SZÜRETI FELVONULÁS - NÉPZENEI ÉS NÉPTÁNC GÁLA igazi látványosság, ünnepi hangulat, amely a régmúlt szüreti mulatságait idézi fel. A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó, néptánc és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai, valamint a Szarvasgomba Lovagrend képviselői alkotják.

A Borfesztivál idén is különleges GASZTRONÓMIAI KÍNÁLATTAL készül a hazai minőségi alapanyagokra és a Vendégország ízeire, tájegységek gasztronómiájára épülő kínálatával. Régi receptúrák újragondolva, kézműves hagyományőrző termékek és eleven bisztró konyha egyszerre a Budai Várban. A Vendégország udvarban a Francia Kapcsolat séfjeinek interpretációjában kóstolhatjuk Franciaország ételeit. Hagyományos, kézzel húzott rétesek, kemencében sült kenyérlángosok, klasszikus kürtőskalács, szőlőcsősz pecsenyéje, finomságok mangalicából, magyar, francia és spanyol juh-, kecske-, és tehéntejből készült sajtok, sonkakülönlegességek, házias füstölt ínyencségek várják a látogatókat.

A kisgyermekes fiatal felnőttek, családok számára is jó szórakozást, kikapcsolódást kínál a Borfesztivál. A már megszokott játszóházas gyermekmegőrzőn kívül színvonalas, ingyenes szórakozás várja a kicsiket és nagyokat. Klasszikus gyerek hobbytechnikák alkalmazásával hűtő mágnest és cserépfigurákat, maszkokat készíthetnek a gyerekek szombaton és vasárnap a nagyszínpad mellett 10-16 óra között a Kreatív Hobby közreműködésével, valamint egy rajzversenyen is részt vehetnek, melynek témája a szüret, szőlő. Az alkotások később kiállításra kerülnek.

RENGETEG ÚJDONSÁG a Borfesztiválon! Idén először ingyenes internet  az ACE Telecom jóvoltából! Az újításnak köszönhetően a fesztiválozók folyamatosan kapcsolatba léphetnek barátaikkal és percről-percre megoszthatják élményeiket a közösségi hálón keresztül. Egy programfejlesztés és az IT Ware pedig most lehetőség kínál az okostelefonok célirányos használatára is. A program tartalmazza a Borfesztivál térképét, a kiállító borászok adatait, elérhetőségeit, a színpadműsorokat, a fellépő művészek és együttesek bemutatását, ajánlott bortúrákat, fontos közérdekű információkat és még számos hasznos alkalmazást.

Szintén újdonság a letölthető okostelefon alkalmazás, mely számos hasznos információval látja el a látogatókat, ezen kívül könnyű eligazodást biztosít a Borfesztivál területén, érdekes dolgokat lehet olvasni a színpadi produkciókról, lehet játszani, bortúrákat letölteni, és okosan szórakozni.

Két kategóriában kínálunk kifejezetten a Borfesztiválra látogatók számára KEDVEZMÉNYES SZÁLLÁSLEHETŐSÉGET azok számára, akik több napot tartózkodnak Budapesten a Borfesztivál ideje alatt.

A Budavári Borfesztivál idén lesz 20 éves, melyet a szintén 20 éves SPAR Magyarországgal és a látogatókkal együtt ünneplünk vasárnap délután a nagyszínpadnál. Zenével kísért tortázás, pezsgőzés várja azokat, akik csatlakozni szeretnének. Az ünnep alkalmából a Borfesztiválra érkező első 25 ezer látogatónak egy apró meglepetés ajándékkal kedveskedünk az onlinekupon.hu jóvoltából. Sőt, aki a Borfesztivál 5 napja alatt tölti be 20. életévét, az ingyenes belépésen kívül ajándékcsomagot kap a Borfesztiváltól!

A Budavári Borfesztivál 20. évfordulója apropójából szabadtéri poszter kiállítás kerül felállításra a fesztivál területén. Felvillannak az elmúlt évtizedek sikeres, emlékezetes kulturális produkciói, hangulatos pillanatai, a visszatekintés és egy kis időutazás élményét kínálva.

Mesterségek bemutatása a Népművészeti Egyesületek Szövetsége közreműködésével. A Borfesztivál felé vezető úton, a Szent György utcában népművészek mutatják be elsősorban a borkészítéssel kapcsolatos mesterségeket, a használati tárgyak elkészítésének módját a Borfesztiválra érkezőknek és az érdeklődőnek.

A JÓTÉKONYSÁGI BORÁRVERÉS idén már 13. alkalommal mutat példát, hogy a társadalom sikeres tagjai, a szőlő- bor ágazat jól prosperáló vállalkozói számára fontosak az elesettebbek, a segítségre szoruló embertársaik. A felajánlások és az azok megvásárlása során keletkező közel 3 millió forint felhasználója hagyományosan a Máltai Szeretetszolgálat, akik hitelesen biztosítják, hogy a bevétel megfelelő helyekre jusson.

KIÁLLÍTÓK a szerkesztő ajánlásával

89. stand    Varsányi Pincészet  www.torzsasztal.com/boraszatok/varsanyi-pinceszet-verpelet.html

116. stand    Tiffán Ede és Zsolt Pincészete   www.tiffans.hu

122. stand    Bock Pince Panzió    www.bock.hu

24. stand    Polgár Pincészet   www.polgarpince.hu

132. stand    Gere Tamás és Zsolt Pincészete    www.geretamas.hu
Pin It
©2022 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés