Gere Tamás és Zsolt Pincészete

Gere Tamás és Zsolt Pincészete - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Gere Tamás Pincészete

gere zsolt pincegere zsolt

 

- 1 1 5 1 8 11
Champion díj Nagy arany Arany érem Ezüst érem Bronz érem össz. Neve-
zett

geretamas zsolt

címkék: Villány, Gere Tamás borász, Gere Pince, Gere Pincészet, Gere Tamás pincészte, Diófa Panzió, vendéglátás, szállás, szálláshely, Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé (Kékoportó & Kékfrankos), Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon, Villányi Cuvée (Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc & Merlot).

Zenés pincelátogtás Gere Tamás és Zsolt pincészetében

Riportfilm Gere Tamás és Zsolt pincészetéről

 

 

Elérhetőség:
Gere Tamás Pincészete & Diófa Panzió 7773 Villány, Diófás u. 1.
Tel.: 06 72/ 592 009
Fax: 06 72/ 592 109

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Helyfoglalás:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

webWeb: www.geretamas.hu

Család

A borász és a család

A családi borászatot a ’80 évek végén az apa, Gere Tamás indította el, aki felismervén a piaci helyzetet – és kitanulván a borászati fortélyokat - szőlőtermesztéssel kezdett el foglalkozni. Tamás a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, mellyel segített megalapozni Villány jelenlegi hírnevét. Ez a lendület egészen pontosan 1998-ig tartott, mikor is Tamás sajnálatos baleset érte. A szüreti időszak közepén egy rossz lépésnek köszönhetően megcsúszott és leesett a tartályról, melynek következtében lábtörést szenvedett. Tamás fia, Zsolt, ősz révén épp a Budafoki Szőlész-borász iskolában kezdte meg utolsó évet, mikor hirtelen mindent félbeszakítva a család hazahívta. Fiatalon, de hatalmas akarással Zsolt sikeresen vette az első akadályt. Azóta az Ő keze nyomát dicsérik a szebbnél szebb tételek. A hosszú útkeresés és a folyamatos piac szemmel tartásának köszönhetően Zsolt mára már jól felismerhető stílusban készíti borait. Az elegancia, a részletgazdagság mellett a lendületesség és a fiatalosság is fontos szerepet játszik egy-egy bor megalkotásánál.

Zsolt testvére, Viktória az idegenforgalmi szakmában szerzett diplomát és jelenleg a Villány központjában található borház és panzió vezetőjeként dolgozik!
A családi vállalkozásban még Tamás felesége, Márta is aktívan részt vesz. Az irodában a háttérben figyeli a fiatalok boldogulását.

Gere Tamás életútja

1951. július 11-én született Magyarbolyon. Mohácson 1968-ban szerzett mezőgazdasági gépész oklevelet.
Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. A kezdeti 800 négyszögölös szőlőterületünk folyamatosan növekedett. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Belföldön szállodákban, éttermekben és áruházláncokban kerülnek forgalomba, kisebb mennyiségben pedig külföldön.
A szőlőterületek növekedése miatt szükség volt a feldolgozókapacitás fejlesztésére, így került sor 1995-ben a nagyharsányi pincénk bővítésére. Borvidékünkön a 1995-ös évjáratú pinot noirból elsőként készítettünk vörösbort. 1997 óta boraink egy részét új tölgyfa hordóban (barrique hordóban) is érleljük. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben újabb fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi pincénkben. A vállalkozásba időközben gyerekeink is tevékenyen bekapcsolódtak.Az 1980-as években elkezdett vállalkozás mára ismert családi pincészetté nőtte ki magát. Az apa, Gere Tamás mellett a következő nemzedék is belépett a sorba.Zsolt képzett borász, és főleg a pincében tevékenykedik. Viktória az idegenforgalmi szakmában szerzett diplomát és a borház háziasszonya.

Ars poetica

A bor anyja a fajta
A bor apja a termőhely
A sorsa az évjárat
- tartja egy régi mondás

Ennek tudatában dolgozunk a szőlőben és a pincében, hogy a meghatározó adottságokat és a meglévő körülményeket maximálisan megismerve és a legjobb tudásunk szerint kihasználva készítsük el évről évre borainkat.

Gere Tamás és Zsolt

Pincészet

Pincészetünk teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik Magyarország legdélebbi és egyben legnépszerűbb borvidékén, a Villányi Borvidéken. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, mely révén mára már az ország legismertebb pincészeteinek egyikévé váltunk. Gere Tamás neve 30 éve jelent egyet a piacon a kiemelkedő minőséggel.

Jelenleg 35 hektáron gazdálkodunk. Ültetvényeink a borvidék legjobb adottságú területein helyezkednek el. A minőség elkötelezettjeként kizárólag palackozott borok előállításával foglalkozunk. Éves termelésünk 250 – 300 ezer palack közé tehető. Termékpalettánkban egyaránt megtalálhatóak a fehér, rosé és vörösborok. Boraink 2006 óta az egész borvidékre kiterjedő eredetvédelmi rendszer keretében kerülnek forgalomba ( DHC Villány ).
A termelés nagyjából 80 % - át az alapsorozat ( DHC Classicus ) borai adják, míg a válogatás sorozat borai ( DHC Premium ) csak néhány ezres tételben készülnek. A forgalom döntő részét is így a Classicus borok adják, melyek elsősorban nagyáruházakban jelennek meg. Prémium boraink ezzel ellentétben kifejezetten a gasztronómia és borszaküzletek számára készülnek kis mennyiségben.

Az egyre növekvő igények miatt a 2000-es évek eleje óta folyamatosan fejlesztjük és bővítjük technológiánkat és szolgáltatásainkat. 2002 – ben készült el új villányi palackozó üzemünk és vendéglátó egységünk. Majd 2006-ban a jelenleg 20 fős panziónk, most már konferencia teremmel is bővítve. A 2010 szüretet pedig már a kétszeresére bővített és új technológiával felszerelt feldolgozó üzemünkbe zajlott.

Munkánk során mindenekelőtt a terroir jegyek megőrzését tartjuk szem előtt a tradicionális borkészítéssel karöltve természetesen. Különösen fontos célkitűzés borászatunk számára a magyar fajták megőrzésének és népszerűsítésének kérdése is.
Célunk mindenekelőtt palackba zárni Villány egyedi adottságait és hangulatát.

Fajták

Tőkéről tőkére

A hagyományos és nemzetközi fajták egyaránt megtalálhatók a mintegy 35 hektár területű birtokon, melyek a borvidék legjobb adottságú területein helyezkednek el.  
A kisebb mennyiségben termesztett fehérbor-fajták az Olaszrizling és a Hárslevelű Nagyharsány és Siklós dűlőiben teremnek.
Villány legfontosabb hagyományos kékszőlői a Kékoportó (Portugieser) és a Kékfrankos mellett a világszerte népszerű Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és a Merlot is igen jelentős szerepet játszanak a fajtaválasztékban. A legnagyobb hangsúlyt mégis az őshonos fajták kapják (Hárslevelű, Kadarka), valamint a 2014-ben Villány zászlósborává avanzsált Cabernet Franc.

Feldolgozás:
A szőlő feldolgozása és a bor érlelése a nagyharsányi pincénkben történik. A leszüretelt szőlő műanyag ládákban kerül beszállításra, majd válogatás után bogyózva kerül az erjesztő tartályokba. Az erjesztés kóracél tartályokban zajlik, ezt követően a vörösborok nagy fahordókba és barrique hordókba kerülnek. A fehér és rosé borok rozsdamentes acéltartályban lesznek tárolva palackozásig. A villányi palackozó üzemünkben folyik a borok palackozása és a palackos érlelés.

Borászat

Az alkotás színhelye

A szőlő feldolgozása és a bor érlelése a Villány melletti (7km) nagyharsányi pincénkben történik. A leszüretelt szőlő műanyag ládákban kerül beszállításra, majd válogatás után bogyózva kerül az erjesztő tartályokba. Az erjesztés kóracél tartályokban zajlik, ezt követően a vörösborok nagy fahordókba és többnyire magyar fából készült barrique hordókba kerülnek.
Az esetek döntő többségében, magyar fából (Zempléni, Mecseki) készült hordókat használunk, de a pincészetben megtalálható néhány francia és amerikai használt hordó is.

Zsolt stílusának kialakításában fontos szerepet játszik, hogy egyre inkább használ 500 literes tölgyfahordókat is.
Míg a vörösborok hordóba addig a fehér és rosé borok rozsdamentes acéltartályban érlelődnek és tárolódnak, egészen a palackozásig.

A borok palackozása és palackos érlelése a villányi palackozó üzemünkben történik, ahol mindemellett a címkézés és a csomagolásra is sor kerül

Szőlőfajták:
Kékoportó, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Cabernet Franc, Pinot Noir, Hárslevelű, Olaszrizling és Merlot.

Ültetvényeink:
Siklós
-Zuhánya dűlő (Pinot Noir, Hárslevelű)
Villány
-Csillagvölgy (Kékoportó)
-Remete dűlő (Kékoportó)
-Kopár/Szarkás dűlő (Olaszrizling, Cabernet Franc)
Nagyharsány
-Várerdő dűlő (Cabernet Franc, Sauvignon, Kékoportó)
-Présház dűlő (Olaszrizling, Kékfrankos)
-Dobogó dűlő (Pinot Noir)

Saját termelésünkhöz a legjobb fekvésű területekről származó szőlőt vásárolunk, melynek művelését évközben ellenőrizzük. A minőség megtartása végett szeretnénk elérni, hogy a feldolgozandó termés saját gazdaságunkból kerüljön ki. A feldolgozást és érlelést a nyagyharsányi pincékben végezzük, a palackozás és a palackos érlelés pedig a villányi pincékben történik. Az érlelés kóracél tartályokban, ászokhordóban valamint barrique hordóban (kis tölgyfahordó) történik.

Eredetvédelem

A villányi borok eredetvédelme

A 2005 év végén hirdette ki a miniszter a villányi eredetvédelmi szabályozást.
A rendelet szabályozza a védett eredetű borok készítéséhez szükséges mustfokot, szőlőtermesztési és borászati technológiáját, a borok érlelését. Kijelöli a borvidék határait, minősíti a termőhelyet és megkülönbözteti a dűlőket. Az engedélyezett fajták között szinte az összes termesztett fajtát felsorolja, így bármelyikből készült bor forgalomba kerülhet villányiként.
Az eredetvédelmi szabályozás célja az lenne, hogy a fogyasztó jobban értse, hogy mit is takar az a fogalom, hogy "villányi bor".
Ha valamely bor a Villányi borvidék eredetvédelmi szabályzatában előírt követelményeknek megfelel és ezen túlmenően a Borvidéki Borbíráló Bizottság is megfelelő minőségűnek, - a „Villányi classicus” vagy a „Villányi prémium” kategóriára alkalmasnak - tartja, akkor viselheti a kikerics védjegyet.
Az eredetvédelem a címkén is látható módon három, a classicus, a prémium és a superpremium kategóriát különböztet meg.

 • A Villány classicus kategóriába a borok nagy többsége tartozik, amely a borvidékre és azon belül a fajtára jellemző borokat csoportosítja.
 • A prémium kategóriába azok a borok kerülnek, amelyek a classicus-nál szigorúbb szabályozásnak tesznek eleget, és sokkal több egyedi dűlő jelleget, valamint a borász, a borászat részéről további sajátságos értékeket mutatnak fel.
 • A super premium bor csak 100% cabernet franc szőlőből készíthető, jóval szigorúbb feltételekkel mind a terméskorlátozás, mind az érzékszervi vizsgálat tekintetében és kizárólag Villányi Franc néven kerül forgalomba. Ebben a kategóriában a bor minimum egy évet tölt fahordóban és további egy évet palackban, ezért legkorábban 2016-17-ben találkozhatunk vele.

A kikerics és a DHC - Districtus Hungaricus Controllatus Villány

A villányi védett eredetű borok 2005 óta a DHC felirattal, és a (szintén védett) kikerics emblémával ellátva kerülnek forgalomba.

A kikerics a villányi védett eredetű borok szimbóluma, a villányi borok eredetvédelmi rendszeréhez kapcsolódik, a villányi borok védelmét és hitelét jelzi.
Ha a magyar kikericset ábrázoló védjegy látható a bor címkéjén - csak a 2006-os évjárattól kezdve - tudhatjuk, hogy gondos és szorgalmas kezek által, szabályozott körülmények között készített, a borvilág egyik legérdekesebb borvidékén termett bort kóstolhatunk.

Ahogy a kikerics védett növénye a magyar élővilágnak, úgy védjük a villányi bor eredetét és kararkterét is, mint a magyar borkultúra kincsét.

Bővebb információt az eredetvédelemről a következő linken olvasható:

Borleírás, borgaléria

Gere Zsolt

 
 

Primadonna

Évjárat: 2018
Szőlőfajta: 100% Muscat Ottonel
Apelláció: DHC – Villány, Classicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Baráti beszélgetésekhez, könnyed falatokhoz valamint a nyári esték elengedhetetlen kelléke.

 

Kisasszony

Évjárat: 2018
Szőlőfajta: 100% Kadarka
Apelláció: DHC – Villány, Classicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: A nyári naplemente elengedhetetlen kelléke. Egy tópart vagy egy borbár terasza is kiváló indok lehet, hogy kibontsunk egy üveget.
 

Jampi

Évjárat: 2015
Szőlőfajta: Portugieser 100 %
Apellációt: DHC – Villány, Classicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Baráti beszélgetések elengedhetetlen kelléke. Az asztalnál könnyed ételekhez, enyhén fűszeres sültekhez vagy friss sajtok mellé kiváló választás.

 

RedY

Évjárat: 2018
Szőlőfajta: Portugieser 60%, Kékfrankos 30%, Kadarka 10%
Apelláció: DHC – Villány, Classicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Baráti beszélgetések elengedhetetlen kelléke. Az asztalnál könnyed ételekhez, enyhén fűszeres sültekhez vagy friss sajtok mellé kiváló választás.

 

Ficsúr

Évjárat: 2014
Szőlőfajta: Cabernet Franc 60% - Merlot 40 %
Apelláció: DHC – Villány, Classicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Baráti beszélgetések elengedhetetlen kelléke. Az asztalnál könnyed ételekhez, enyhén fűszeres sültekhez vagy friss sajtok mellé kiváló választás.

 
 
 

 

Gentleman

Évjárat: 2016
Szőlőfajta: Kékfrankos
Apelláció: DHC – Villány, Prémium
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Vörös, szaftos húsok, komolyabb, fűszeresebb sültek mellé kiváló választás. Az érleltebb, kemény sajtok kísérőjeként is megállja a helyét.

Gere Tamás

 
 
 

Olaszrizling

Évjárat: 2018
Szőlőfajta: 100% olaszrizling
Apelláció: DHC – Villány, Classicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Baráti beszélgetésekhez a nyárfa alatt vagy kint a réten. Legyen piknik vagy romantikus naplemente, helyt fog állni. Friss tengeri halak és társai, ropogós üde saláták, vagy tojásos nokedli kísérője is lehet.

 
 

Hárslevelű

Évjárat: 2017
Szőlőfajta: 100% hárslevelű
Apelláció: DHC – Villány, Classicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Sajtokhoz, nem túl fűszeres tésztákhoz és halakhoz. Fácán kiváló kísérője lehet.

 

Portugieser

Évjárat: 2018
Szőlőfajta: 100% Portugieser
Apelláció: DHC – Villány, Classicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Felszabadult baráti beszélgetések kísérőjeként éppúgy kiváló, mint egy könnyed vacsora mellé.

 

Kékfrankos

Évjárat: 2017
Szőlőfajta: 100% Kékfrankos
Apelláció: DHC – Villány, Classicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Kacsa illetve vadkacsa, vörösborban pácolt meggyraguval. Keményebb sajtok, illetve baráti beszélgetésekhez.

 

Pinot Noir

Évjárat: 2015
Szőlőfajta: 100% Pinot Noir
Apelláció: DHC – Villány, Classicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Süssünk hozzá bárány gerincet vagy combot, enyhén fűszerezett körettel.

Gere Tamás Pincészete - Villány Villányi Páratlan

Páratlan

Évjárat: 2016
Szőlőfajta: 40% Kékfrankos, 20 % Pinot Noir, 20 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignon, 10 % Portugieser
Termőhely: Kékfrankos – Dobogó; Pinot Noir –Fekete hegy; Cabernet Sauvignon - Aggancsos; Merlot, Portugieser – Csillagvölgy,
Apelláció: DHC – Villány, Classicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Sokszínűsége miatt minden könnyedebb étel mellé kiváló, de bátran ajánlom baráti beszélgetések, romantikus estek kísérőjeként.

 

Cabernet Sauvignon

Évjárat: 2016
Szőlőfajta: 100% Cabernet Sauvignon
Apelláció: DHC – Villány, Classicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Marha illetve vadételek mellé kiváló. Gyümölcsös mártásokhoz, kemény sajtokhoz és csokoládés desszertekhez.

 

Mirtill Cuvée

Évjárat: évjárat nélküli
Szőlőfajta: Portugieser, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Apelláció: DHC – Villány, Classicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánló: Friss, üde, könnyű ételek mellé ajánljuk. Az igazi bécsi szelet vagy sertéshúsok kiváló kísérője lehet, de baráti beszélgetésekhez is kiváló.

Gere Tamás & Zsolt

 
 

Comis gyöngyöző fehérbor

Évjárat: 2017
Szőlőfajta: 100% Ottonel Muskotály
Apellációt: DHC – Villány, Cassicus
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Kiváló aperitif. A baráti beszélgetések, nyári esték hangulatfokozója.

 

Hárslevelű Válogatás

Évjárat: 2015
Szőlőfajta: 100% Hárslevelű
Apelláció: DHC – Villány, Prémium
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Nem túl fűszeres halak és csirke étel kiváló kísérője.

 

Kékfrankos Válogatás

Évjárat: 2011
Szőlőfajta: 100% Kékfrankos
Apelláció: DHC – Villány, Prémium
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: ...

 

Pinot Noir Válogatás

Évjárat: 2009
Szőlőfajta: 100% Pinot Noir
Apelláció: DHC – Villány, Prémium
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Készítsünk hozzá bárányt, de ne túl fűszeresen. Jus-(zsű- pecsenyelé)-vel megöntözve. Köretként csicsókát püré vagy saláta formájában.

 

Merlot Válogatás

Évjárat: 2012
Szőlőfajta: 100% Merlot
Apelláció: DHC – Villány, Prémium
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Táncra hívja a desszerteket, főként a csokoládét és a meggyet, de képes flörtölni a sajtokkal is.

 

Cabernet Sauvignon Válogatás

Évjárat: 2011
Szőlőfajta: 100% Cabernet Sauvignon
Apelláció: DHC – Villány, Prémium
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Marha illetve vadételek mellé kiváló. Gyümölcsös mártásokhoz, keménysajtokhoz és csokoládés desszertekhez.

 
 

Villányi Franc Válogatás

Évjárat: 2015
Szőlőfajta: 100% Cabernet Franc
Apelláció: DHC – Villány, Prémium
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Készítsünk hozzá vadnyulat vagy rózsaszínre sütött kacsamellet piros bogyós gyümölcsökkel.

 

Tramini Dűlőválogatás

Évjárat: 2013
Szőlőfajta: 100% Tramini
Apelláció: DHC – Villány, Prémium
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Tavasz esték könnyed beszélgetéséhez, nem túl fűszeres halak, könnyebb sültek kísérőjeként ajánljuk.

 

Kadarka Dűlőválogatás

Évjárat: 2015
Szőlőfajta: 100%, Kadarka
Apelláció: DHC – Villány, Prémium
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Komoly beszélgetések, családi ünnepek levezetőjeként, vagy ételek tekintetében a vaddisznó és szarvas mellé kimondottan ajánlható.

 
 

Aureus Cuvée

Évjárat: 2009
Szőlőfajta: 40% Cabernet Franc, 40% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon
Apelláció: DHC – Villány, Prémium
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Komoly húsok, vadak mellé kifejezetten társul. Erdei gyümölcsös mártások, és erdei gomba mellé is elfér.

 
 

Villányi Franc - Várerdő-dűlő

Évjárat: 2011
Szőlőfajta: 100% Cabernet Franc
Apelláció: DHC – Villány, Premium
Ürmérték: 750 ml
Ételajánlat: Egy bor a komoly ételek mellé. Enyhén fűszerezett komoly húsok mellet teljesedik ki igazán.

Egyéb termékek

 
 

Természetes szőlőlé (0,75l)

Évjárat: 2019
Ürmérték: 750 ml

Természetes szőlőlé (szűretlen)
Muscat Ottonel szőlőből készült, 100 %-os természetes natúr, préselt szőlőlé

A legizgalmasabb és legillatosabb szőlőnket választottuk ki ehhez az igazán ízletes gyümölcslevünkhöz. A frissen préselt szőlőlé egy rövid hőkezelésen esik át, megőrizve a gyümölcs eredeti, hasznos élettani tulajdonságait. Az így elkészült frissítő, zamatos szőlőlé a gyerekek és a felnőttek kedvence egyaránt.

Hozzáadott anyagot NEM TARTALMAZ.

 

 

Természetes szőlőlé Bag-in-box

Évjárat: 2019
Ürmérték: 3 000 ml
Kiszerelés: Bag-in-box
A fajta jellemzői: A muskotály a legősibb fehér szőlőfajták egyike. Számos borszőlő változata mellett csemegeszőlőként is igen kedvelt, gyakran használják mazsolának vagy készítenek belőle szőlőlét.

 

 
 

Muscat Ottonel Szőlőpálinka

2017-es évben újabb pálinkával bővül szortimentünk. Töprengésünk nem volt hosszadalmas, talán egyszerre gondoltunk mindannyian arra, amit szerettünk volna a poharunkba érezni. Ez pedig nem más, mint a Muscat Ottonel szőlőpálinka.
Ürmérték: 500 ml

 
 

Kajszibarack Pálinka

A nyitó szortimentben két pálinka mutatkozik be, egy gyümölcs és egy Hárslevelű törköly. Az elegancia jegyében megszületett címkesorozat jól elkülöníti a két sorozatot. A letisztult fehér –arany címke a gyümölcsöket hivatott képviselni, míg a fekete arany a törköly sorozatot mutatja be. Első lépésként mind két sorozatban egy-egy tag jelenik meg, melyet a következő évben újabbak követnek.

Ürmérték: 500 ml

 
 

Cigánymeggy Pálinka

A nyitó szortiment után újabb pálinkával gyarapodott sorozatunk. Az elegancia jegyében megszületett a cigánymeggy gyümölcspálinka.

Ürmérték: 500 ml

 
 

Hárslevelű Törköly Pálinka

A nyitó szortimentben két pálinka mutatkozik be, egy gyümölcs és egy Hárslevelű törköly. Az elegancia jegyében megszületett címkesorozat jól elkülöníti a két sorozatot. A letisztult fehér –arany címke a gyümölcsöket hivatott képviselni, míg a fekete arany a törköly sorozatot mutatja be. Első lépésként mind két sorozatban egy-egy tag jelenik meg, melyet a következő évben újabbak követnek.

Ürmérték: 500 ml

 
 

Cabernet Franc Törköly Pálinka

A 2019-es évben újabb pálinka érkezett a pincészethez. A választás most a borász, Gere Zsolt egyik kedvenc fajtája a Cabernet Franc-ra esett. egy igazán karakteres szőlő, melyből egy igazán karakteres törkölypálinka készült.

Ürmérték: 500 ml

Vendéglátás

Borkóstolás

Válasszon borkóstoló csomagjaink egyikéből, vagy állítsa össze borsorát borlapunkról saját szájíze szerint.

Áttekintő kóstoló - 5 fajta boból

2.500 Ft/fő

Olaszrizling/Rosé, Portugieser, Páratlan, Cabernet Franc Válogatás, Aureus Cuvée

 

Prémium kóstoló  - 7 fajta  borból 

4 000 Ft/fő

Hárslevelű-, Kékfeankos-, Pinot Noir-, Merlot-, Cabernet Sauvignon-, Cabernet Franc Válogatás, Aureus Cuvée

 

Prémium Extra - 6 fajta  borainkból (min. 5 főtől)

5 000 Ft/fő

Tramini, Kékfrankos-, Cabernet Franc Válogatás, Kadarka Dűlőválogatás, Aureus Cuvée, Villányi Franc - Várerdő dűlő

 

A borkóstoló csomagjaink fajtánként 0,5 dl bort valamint borkorcsolyát és 1 üveg szódavizet tartalmaznak

Vezetett pincelátogatás időpontjai:
H-P 17:00
SZ: 14:00 és 17:00
ezen felül előre egyeztetett időpontban!

10 fő felett 1 palack meglepetés bort ajándékba adunk!

Étkezés

Egy új bisztró konyha Villány szívében....

Az elmúlt egy év izgalmasan zajlott, rengeteg tervezgetés és hosszadalmas előkészülés után az év elején elérkezett az a pont, hogy végre nekiláttunk az új konyhánk kialakításához. Leküzdve a sok nehézséget és megannyi igénynek és jogszabálynak eleget téve 2019. június 15-én megnyitottuk Villány legújabb Bisztró konyháját.

Az elképzelésünk nem más, mint egy hagyományos magyar konyha a vidék ízeivel megspékelve és új köntösbe bújtatva. Egyszerű, de jól érthető ételek, a szezonhoz igazított étlappal és a már jól megszokott borokkal.

Természetesen megmaradtak a eddig jól ismert és kedvelt hideg fogások is, de rengeteg finom új fogásokkal találkozhat az aki betér hozzánk.

 

Borozónk nyitva tartása:

Konyhánk nyitvatartása:

Hétfő-kedd: 10-20 óráig

Szerda-szombat: 10-22 óráig

vasárnap: 10-15 óráig

Hétfő - kedd: zárva

(a hideg ételeink rendelhetőek)

Szerda-csütörtök: 16:00-21:30-ig

Péntek-szombat: 12:00-21:30-ig

Vasárnap: 11:30-14:30-ig

Bisztró konyhánk  nyitvatartása a novemberi hónapban az alábbiakban módosul:

November: 10, 17, 24, azaz minden vasárnap ZÁRVA tart.

Helyette az alábbiakban tartunk nyitva:

November 12. kedd 16-21 óráig
November 19. kedd 16-21 óráig
November 26. kedd 16-21 óráig


Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján tudunk csak fogadni. További információ a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kínálatunk teljes választéka nemsokára itt is elérhető lesz. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Konferenciaterem

Exkluzív, minden igényt kielégítő rendezvénytermünk 30-50 fős hallgatóságig (az asztalok számától és azok elrendezésétől függően) kiválóan alkalmas konferenciák, továbbképzések, baráti társaságok, családi összejövetelek lebonyolítására. A legmodernebb hang és vizuáltechnikával felszerelt előadói berendezéseivel magas színvonalat biztosít a szervezők és a résztvevők számára egyaránt.

Konferenciatermünk felszereltsége:

 • Regisztrációs, információs pult
 • Flip-chart
 • Projektor
 • Dvd-lejátszó
 • Hangosítás
 • Mobil mikrofon
 • Légkondicionálás
 • Wi-fi (vezeték nélküli internet

A konferenciaterem bérleti díja: 15.000Ft+áfa/nap.

(Az ár minden eszköz használati díját magába foglalja)

Catering szolgáltatás:

Kávészünet: 1.000 Ft/fő

Tartalma: kávé, ásványvíz, sós/sajtos pogácsa

 

 
Bővített kávészünet 1.500 Ft/fő

Tartalma: kávé, üdítő és ásványvíz, pogácsa, édes-sós teasütemény

 

 
Szendvicsebéd kávéval, üdítővel, édes-sós teasüteménnyel: 2.200 Ft/fő

Tartalma: szendvics, kávé, üdítő és ásványvíz, pogácsa, édes-sós teasütemény

 

Egyéni ajánlat miatt keressen bennünket.

Egyéb szolgáltatásaink:

 • Parkolás: A panzió zárt parkolójában személygépkocsik és buszok elhelyezése térítésmentesen biztosított
 • Virágdekoráció
 • Hostess szolgálat
 • Szállás 20 fő-ig, (nagyobb csoport estén szállás szervezése)
 • Kirándulások a régió nevezetességeihez
 • Igény szerint egyéni programcsomagok összeállítása
 • Csapatépítő tréningek megszervezése

Kérdés esetén illetve bővebb információért keressen bennünket a +36 72 592 009 –es telefonszámon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 
DIÓFA PANZIÓ

Szállás

Szobáink

Panziónkban 9 db kétágyas szoba található (igény szerint franciaágyas vagy külön ágyas). Minden szobánk saját fürdőszobával (zuhanykabin), kábeltévével és egyénileg szabályozható hűtéssel-fűtéssel rendelkezik.  Szobáink többsége pótágyazható, igény esetén gyermekágyat is biztosítunk.

Apartman

2013-tavaszán került átadásra az elegáns és tágas apartmanunk. 2db hálóhelyiség franciaággyal, egy társalgó-étkező helyiség (televízióval, kényelmes kanapéval) és egy tágas fürdőszoba (fürdőkáddal) került kialakításra. A szobákban egyénileg szabályozható hűtés-fűtés biztosított. Igény szerint a nappaliban található kanapé ággyá alakítható, így további 2 fő elszállásolására is van lehetőség.
Ideális családoknak és baráti társaságoknak. (Az apartman  maximum 7fő felnőtt részére ágyazható.)

Helyfoglalás:
Tel: 06 72/592 009, Fax: 06 72/592 109,
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
További szolgáltatásaink:
- zárt parkolási lehetőség
- kerthelyiség
- konferenciaterem
- kerékpárbérelési lehetőség
- szabadtéri főzési lehetőség

Elérhetőségeink:

Gere Tamás Pincészete & Diófa Panzió
7773 Villány, Diófás u. 1.
Tel: 06 72/ 592 009;
Fax: 06 72/ 592 109
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szállás foglalás: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Borrendelés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.geretamas.hu
Nyitva tartás:
Hétfőtől-Csütörtökig: 10.00-18.00
Péntek-Szombat: 10.00-20.00
Vasárnap: 10.00-13.00
Nagyobb csoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadunk!

RÓLUNK ÍRTÁK

Eszencia magazin 2007 június

Teszt: Kékfrankos 2003 ( 84 )
"Kimondottan mély szín, lekváros, fahájas illat. Íze koncentrált, telt, nagyon mély, elsősorban aszalt gyümölcsökre jellemző. Kiváló bor! "

Újdonságok: Aureus Cuvée 2003 ( 90 )

" Óriási bor! Mély, szinte feketébe hajló rubinszín, a szélein még bíboros árnyalásokkal. Illata és íze hihetetlenül gazdag: felvonultat szinte mindent:aszaltszilvával, rumos meggyel indít, majd gazdag fűszerességgel, nemes tölggyel, kis vaníliával, csokoládéval és kávéval egészül ki."
 
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés