Kolbász - szalámi

Kolbász - szalámi - 3.9 out of 5 based on 8 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.83 (3 Votes)

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 
Pin It

Magyaros, parasztos házi füstölt szalámi, kolbász recept Balatoni József szalámi mestertől

 

Balatoni Hús Kistelek

Bio szalámik, bio kolbászok

Kolbász félék

Szalámi félék

Különleges szalámik

Szeletelt termékeink

Kiállítások

A legjobb magyar baromfi húskészítmény a kisteleki Balatoni József csípős libakolbásza

Az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó gálaestjén a Foodlawment Egyesület díjazta a legjobb hazai húsokat, hústermékeket.

A szakmai zsűri szigorú ellenőrzés és ízlelés után döntött: a legjobb baromfi húskészítmény a kisteleki Balatoni József csípős libakolbásza lett. A Pick egykori szalámimestere a kolbászok között is első lett, mangalica csípős kolbászával. A szalámi kategóriában a Pick Szeged Zrt. mangalica csemegeszalámija aratott, a vadhúsok versenyében pedig a Mórahalmi Földtulajdonosok Árpád Vezér Vadásztársaságának őzpörköltje lett az első.


Riportfilm Balatoni József a Kisteleki Balatoni Hús KFT. szalámimesterével a kolbász és szalámi készítésről 1. rész

 

Riportfilm Balatoni József a Kisteleki Balatoni Hús KFT. szalámimesterével a kolbász és szalámi készítésről 2. rész

 

Riportfilm Balatoni József a Kisteleki Balatoni Hús KFT. szalámimesterével a kolbász és szalámi készítésről 3. rész

 

Riportfilm Balatoni József a Kisteleki Balatoni Hús KFT. szalámimesterével a kolbász és szalámi készítésről 4. rész

 

A Balatoni Hús családi vállalkozás, tevékenységét 1991 január 1-én kezdte meg. Az üzem fő tevékenysége a szárazáruk (szalámik, kolbászok), pácolt-füstölt, és levegőn érlelt húsféleségek, sonkák előállítása, valamint félszárazáruk készítése. Üzemünk EU engedéllyel rendelkezik azonosító jelünk: 

Jelszavunk: Tisztességes árért tisztességes terméket adjunk a Kedves Fogyasztóknak és Kereskedő Partnereinknek.

Az állandó és stabil minőség elkötelezettjei vagyunk, alapanyag- és fűszernormáinkat nem változtatjuk, mindig az adott termékre jellemzőek. Termékeink folyamatos minőségellenőrzés mellett készülnek. Szigorúan betartjuk a HACCP rendszerünk előírásait. Rendkívül széles termékskálánk több, mint 60 fajta szárazáru-féleséget tartalmaz. Nincsen két egyforma ízű termékünk, mindegyik más-más Ízvilágot jelent, a termékre és alapanyagra jellemző tulajdonságot emeli ki. Célunk az, hogy a teljes fogyasztói réteg ízvilágát lefedjük, ami azt jelenti, hogy mindenki találjon legalább 1 olyan terméket készítményeink közül, amyely az ő ízvilágának teljesen megfeleljen. Szeretnénk elérni azt, hogy aki termékeinkből vásárol, ne csak fogyassza azokat, hanem élvezze ezek fogyasztását, tehát élvezettel fogyassza termékeinket. Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy termékeink csak magyar alapanyagból készülnek! Készítünk termékeket sertéshúsból, marhahúsból, lóhúsból, kecskehúsból, strucchúsból. Ezek mellett van egy "szárnyas" vonalunk, amely azt jelenti, hogy pulykahúsból, csirkehúsból (tyúkhús), kacsahúsból és libahúsból is készülnek szalámik és kolbászok, amelyek enyhébb fűszerezettségük miatt lágyabb ízvilágúak. A Mangalica és Szürkemarha termékcsaládunk külön kategóriát jelent. Fehér, paprikás és csípős változatban jelennek meg, a múlt század eleji ősi magyar ízeket idézik, a régi hagyományokhoz híven lóbélbe töltve és kézi kötéssel készülnek.
Specialitásaink közé tartoznak a különböző:

 • Sajtbevonatos szalámik (parmezán-eidami-pannónia-camembert-füstölt)
 • Fűszerbevonatos szalámik (bors-fokhagyma-köménymag-paprika-rustimix-pasztrámi)
 • A "lagúna" márkájú olaszos jellegű szalámik zsenge indiai zöld borsot tartalmaznak.
 • A tiszta húsjellegű hozzáadott szalonna nélkül készült sonkaszalámi jellegű, levegőn szárított szalámifélék.

Gondolunk azon fogyasztóinkra is, akiknek epe-, vese-, illetve gyomorproblémái vannak, és a füstölt húskészítmények fogyasztása egészségügyi problémákat jelenthet. A Toldi fehér és Toldi paprikás szalámik füstölés nélkül, csökkentett fűszerezéssel készült, garantáltan light típúsú termékek. Akit a különlegességek érdekelnek és szereti a kínai konyha sós-édes ízvilágát az feltétlenül kóstolja meg a Fructa (gyümölcs) szalámit. Íze: a hús és a gyümölcs üde lehellete. Ezt az érzést lehet fokozni, ha az így elkészült szalámit különböző természetes szárított (aszalt) gyümölcs granulátummal vonjuk be (sárgabarack-papaya-vilmoskörte stb.). Legújabb fejlesztésünk a vadhúsra épülő termékcsalád. Őz, szarvas, illetve vaddisznóhúsból készült termékeinkkel (szalámik, kolbászok) szeretnénk tovább növelni a kínálatot. Vállalkozásunk a saját márkájú termékek mellett - melyek a termelés 75-80%-át teszik ki - bérmunkában 20-20%-ban is gyárt a megrendelő által igényelt úgynevezett "saját" márkás termékeket. Ezen belül kiemelném a Bio minősítésű márkatermékeket, melyek gyártását a Biokontroll Hungária Kht ellenőrzi.

Üzemünk kapacitása 300-400 tonna évente, amely a kolbász és szalámik gyártási igényének az arányában változhat. Nagyon fontosnak tartottuk az ellenőrzési rendszerünk olyan szintű létrehozását, amely az adatgyüjtő láncolatra felépülő mérési pontok kiépítését jelenti, melyek értékben visszamenőleg is másodperc pontossággal ellenőrizhetők a hőmérséklet és páratartalom értékek változásai. A központi számitógépes ellenőrzési rendszer mellett a kezelők részére helyi, lokális ellenőrzési pontok is biztosítottak. A technológiai felügyelet mellett nagyon fontos az alapanyagok és fűszerekkészletnyílvántartásának és ezen keresztül a nyomonkövethetőségének a biztosítása. Ez gyakorlatilag egy cikkszám és tételszámból álló számkombinációt jelent (LOT szám) Kereskedelmi tevékenységünk alapvetően nagykereskedelmi tevékenységet jelent. Jelenlegi értékesítésünk 80% belkereskedelmi, 20% külkereskedelmi tevékenység eredményeként realizálódik. Célunk a külkereskedelmi tevékenység arányának növelése. Jelenleg egy mintaboltunk üzemel Szegeden. Termékfejlesztéseink körébe - a jelenlegi termékeink minőségének folyamatos javítása mellett - olyan termékcsoportok tartoznak elsősorban, amelyek különlegesek, ilyen pl. a vadhúsokra épülő termékcsalád (őz-szarvas-vaddisznó). Ezenkívül tovább kívánjuk fejleszteni azokat a termékeket, amelyek sertés eredetű összetevőket nem tartalmaznak, megfelelnek az igen szigorú mohamedán és izraeli vallási és etikai előírásoknak is. Van egy magyar közmondás: "A puding próbája az evés"
Köszönjük hogy meglátogatta honlapunkat, és éljen a magyar közmondás alapján jogával:
Kóstolja meg termékeinket és ha ízlett, döntsön helyesen:


Az Üzemről

A BALATONI Hús gyártási tevékenységét 1991 január 01-én kezdte meg. A gyár fő profilja a szárazárú gyártás: 61-féle piacilag elismert és keresett terméket állítunk elő, ezen belül 23 fajta szárazkolbászt és 38 fajta szalámit.

A hagyományos sertés, marha termékek mellett gyártunk:

 • pulyka kolbászt
 • szalámit
 • lókolbászt
 • lószalámit
 • birkahústermékeket,

illetve strucc szárazárut, mely koleszterinszegény és gazdag E vitaminban. Termékeink listája különleges, egyedi termékeket is tartalmaz, ezek röviden felsorolva:

 • 5 fajta sajt bevonatú szárazáru, (parmezán, edami, camembert, pannónia, füstölt)
 • 6 fajta fűszer bevonattal készült szalámi.

Specialitásaink közé tartozik még például az indiai zöld borssal (egész szemekben) készült olaszos jellegű szalámi, vagy a spanyol choriso típusú sonkaszalámi, amely szalonna hozzáadása nélkül készült.
Termékeink folyamatos minőségellenőrzés mellett készülnek!


Minőség
Balatoni Hús Csúcsminőség biztosítása

Tájékoztató a szalámi és kolbász félék szakszerű kereskedelmi tárolásáról és kezeléséről.

Javaslat a kedves fogyasztónak.
A cégünk által készített szalámik és kolbászok teljesen naturális,húsból és fehéráruból természetes fűszerek hozzáadásával készült,füstölt és levegőn szárított termékek. Originált,(megvágatlan) állapotban hosszú eltarthatósági idővel rendelkeznek, (kolbászok 50 nap, szalámik 50-90 nap). Célunk az hogy a jó minőségű termék a kereskedelmi értékesítés folyamatában is megtartsa csúcsminőségét, és a legmagasabb élvezeti értékű szinten kerüljön a fogyasztóhoz. Ahhoz azonban hogy az árut ,a legjobb tulajdonságait megtartva tudjuk a fogyasztóhoz eljuttatni, tárolását és kezelését igen nagy gondossággal kell végezni. Csak ilyen módon tudjuk célunkat elérni, amely pozitívan hat a termékek eltarthatóságára, ízére és aromájára.

Ehhez szeretnénk hozzájárulni pár szakmai tanáccsal,javaslattal:

 • A kartonokban beérkező szalámit rögtön az átvétel után a kartonokból ki kell venni és száraz,hűvös,napfénytől óvott,lehetőleg sötét teremben +14 °C és +18 °C közötti hőmérsékleten felfüggesztve kell tárolni,úgy hogy a rudak ne érjenek össze.
 • Meleg helyiségben ( +20°C felett) a termék "izzad",zsírosodik, zsírkiválás következik be, amely gyorsíthatja az avasodási folyamat bekövetkezését, a termék minőségének, ízének romlását.
 • A szalámit, kolbászt nem szabad mélyhűtőben tárolni,hűtőben is csak határozott ideig. Ellenkező esetben a paprikás termékeknél a szín kifakulásához, teljes elvesztéséhez vezethet.
 • A nagyobb hőingadozást feltétlenül kerülni kell, a páralecsapódás és penészedés elkerülése érdekében. A megengedett ingadozás mértéke: +/- 2°C.
 • A tároló térben semmiféle erős illatú áruval nem szabad együtt tárolni, mivel ezt átveszi.
 • A terméket megvágott állapotban tárolni nem szabad! Amennyiben ez elkerülhetetlen, javasoljuk a felületet fóliával szorosan lezárni,hogy levegő ne hatoljon be és csökkentsük az avasodás veszélyét.
 • A terméket nem szabad kitenni külső erőbehatásnak, nem lehet azokat egymásra rakni, nagy tömegben vízszintesen tárolni.

KEDVES KERESKEDŐK,KEDVES FOGYASZTÓK!

A célunk közös: a jó minőségű terméket minél hosszabb ideig csúcsminőségű szinten tartani. Tanácsainkkal ezért szeretnénk mindenkinek segíteni.

Balatoni Hús KFT

Elérhetőségek

Budapesti Kereskedelmi Iroda
Kereskedelmi Igazgató: Pacsay Imre

1163.Budapest Cziráki út 26-32.
Tel/fax:+36-1-403-4268
mobil +36/70-332-9001
+36/70-332-9011,
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kereskedelmi asszisztens: Palotás Diana
Mobil: +36/70-434-2477

Balatoni József Szalámimester
Kistelek, Szőlő u.3.

Webmester: Pacsay Ádám
hibabejelentés, észrevételek: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés