Fekete kagyló citromos, fokhagymás, olívaolajos pácban - recept

Fekete kagyló citromos, fokhagymás, olívaolajos pácban - recept - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (4 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Fekete kagyló citromos, fokhagymás, olívaolajos pácban - recept 

Fekete kagyló receptMielőtt hozzákezdenénk fekete kagyló elkészítéséhez, fontos alapszabály, hogy a frissen vásárolt kagylók közül ki kell dobni azokat, amelyek már ki vannak nyílva. Tehát csak a zárt kagylókat szabad felhasználni! Ugyancsak fontos, hogy a főzés után ki nem nyíltakat szintén dobjuk ki. A friss kagylókról minden felesleges dolgot eltávolítunk, majd víz és egy körömkefe segítségével megtisztítjuk. Ezután még néhányszor jól átmossuk.
A páchoz vöröshagymát darabolunk össze, de nem kell nagyon elaprózni. Egy edénybe tesszük, adunk hozzá babérlevelet, amit összetördelünk. A megtisztított kagylókat beletesszük, forró vízzel felöntjük, öntünk hozzá fehérbort is. Lefedjük, és 6 percig főzzük.
7-8 gerezd fokhagymát feldarabolunk, petrezselyemzöldet apróra vágunk, egy mozsárban őrölünk egy kis színes borsot.
Egy edénybe (mi öntöttvas edényt használunk) egy kevés olívaolajt öntünk, teszünk hozzá vajat, amit felhevítünk. Hozzáadjuk a fokhagymát, megpirítjuk. Lehúzzuk kicsit a tűzről, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, és a borsot, majd felöntjük fehérborral. Visszatesszük egy kicsit, összeforraljuk, közben sóval megszórjuk és citromlevet facsarunk hozzá. A megfőtt kagylót egy szűrő segítségével kiszedjük és áttesszük az imént elkészített pácba. Végül fedő alatt összeforraljuk, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!

 

Videó recept Frank Sándor mesterszakácstól A karácsonyi töltött káposzták, pörköltek, hurka-kolbászok után, közben, mellett, helyett most egy igazán egészséges, könnyű, ugyanakkor finom és elegáns ételt fog készíteni Frank Sándor és Kádár-Németh Matild a Fehértói kemence mellett sparhelten, hisz a kagyló nem igényli a kemence melegét, egy lábasban is jól el van. A hozzávalókra és a technológiára viszont már igényesebb. Ezt ismerhetik meg most.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés