Fokhagymával tűzdelt nyúlcomb és nyúlgerinc fügeszósszal - recept

Fokhagymával tűzdelt nyúlcomb és nyúlgerinc fügeszósszal - recept - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Fokhagymával tűzdelt nyúlcomb és nyúlgerinc fügeszósszal - recept

A nyúlcombot és nyúlgerincet megtűzdeljük a feldarabolt fokhagymagerezdekkel. Ezután tepsibe tesszük, és sózzuk. A hordóburgonyát (ezt úgy érjük el, hogy hordó alakúra alakítjuk ki a burgonyát) borssal megszórjuk, és a húsok mellé tesszük. Két szál rozmaringot teszünk a tetejére, étolajjal meglocsoljuk. Betesszük a kemencébe, vagy a sütőbe, kb. fél óra a sülési ideje.
A fügét megmossuk, feldaraboljuk, de nem kell túlzottan elaprózni. Egy edénybe tesszük, adunk hozzá vajat, ami ha felolvadt, megszórjuk cukorral és karamellizáljuk. Közben gyömbérrel megszórjuk. Felöntjük egy kis vízzel, sózzuk, majd tejszínnel kikevert keményítővel behabarjuk.
Tálalásnál a hordóburgonyákat a tányér közepére soroljuk, a nyúlcombot és a gerincet mellé tesszük, de akár fel is darabolhatjuk. A fügeszószt külön edényben tesszük az asztalra. Jó étvágyat kívánunk!

Frank Sándor és Kádár Németh Matild receptajánló sorozatának legújabb fejezetében egy nagyon egészséges és finom, ám idehaza kevéssé elterjedt húsfajtából, nyúl combból és gerincből készítenek egy elegáns fogást.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés