< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 14.11.03.

Törzsasztal 14.11.03. - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


 

 

Algyői Halászcsárda

Art Hotel Szeged - Sanzon Étterem

 Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda

Archívum

A 2014. 11. 03-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

 

Köszöntöm a Törzsasztal Kedves Nézőit! Az Art Hotel Szeged Sanzon Éttermének konyhafőnöke, Goda Gábor az előétel után, egy főétellel, durbincs filével folytatja korábbi adásunkban indított menüsorát. Kádár-Németh Matild és Frank Sándor mesterszakácsok makói kecsegepaprikást főznek a Fehértói Halászcsárda teraszán. Pelle László a kora őszi szegedi BorTérre repíti vissza nézőinket egy borkóstoló erejéig, melyben újabb, tipikusan magyar fajtát, a Kövidinkát mutatja be.

 

Az Art Hotel Szeged Sanzon Éttermének konyhafőnöke, Goda Gábor egy háromfogásos menüsor főételét tálalja a Törzsasztal nézőinek

A mai adásunk a halételek köré épül. Először durbincs, majd pedig kecsege kerül a szépen terített asztalokra, végül egy magyar szőlőfajtával és az abból készült borral a Kövidinkával ismerkedünk meg, ami kitűnő kísérője lehet akár mindkét fogásnak. Főként a durbincsnak, hisz elsőként Goda Gábor az Art Hotel Szeged Sanzon Éttermének konyhafőnöke pirított durbincsfilét készít zsenge zöldségekkel és sáfránymártással.

 

Frank Sándor és Kádár-Németh Matild mesterszakácsok a Fehértói Halászcsárda teraszán makói kecsegepaprikást készítenek laskagombával és juhtúrós csuszával

Frank Sándor mesterszakács korábban sütött már kecsegét faszénparázson, amit capri bogyós gombával töltött. Ezúttal Kádár-Németh Matilddal a Fehértói Halászcsárda fedett teraszán e nemes halfajta felhasználásával makói kecsegepaprikást készít laskagombával és juhtúrós csuszával. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a jól megszokott halpaprikás egy igazán különleges fogássá nemesül a következő percekben.

 

Pelle László a magyar szőlőfajtákat bemutató sorozatában ezúttal a kövidinkával ismerteti meg nézőinket

Szőlő fajtaismereti sorozatunk a magyar, fehér fajtáknál tart. Pelle László borszakértő még a kellemes szeptemberi nyárutón, a BorTéren a Kövidinka fajtáról beszélt és egy Béla Kövidinkát is megkóstolt Imrehegyről.

  

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés