< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 10.09.06.

Törzsasztal 10.09.06. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It 

Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin 175. adás from Kontraszt Web és Videóstúdió on Vimeo.

 

Algyői Halászcsárda Fehértói Halászcsárda és Panzió Kiskőrössy Halászcsárda
Archívum

A 2010.09.06-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm Kedves nézőinket, eltelt egy hónap, ismét új adással jelentkezik a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin. Műsoraink forgatókönyvét gyakran az élet írja, de azért mi is törekszünk arra, hogy komplex gasztronómiai élményt tudjunk nyújtani fél órás műsoraink segítségével. Ez alkalommal maradéktalanul megfelelünk ezen célkitűzésnek, hisz a bemutatásra kerülő recept és borok igazán tökéletes harmóniát alkotnak. Frank Sándor, a Fehértói Halászcsárda teraszán egy roston harcsaropogóst fog készíteni, sonkába göngyölt spárgával. Ezen fogáshoz tökéletesen fognak illeni az észak balatoni Barátcsuha Pincészet borai, hisz műsorunk második részében ebbe a festői hangulatú gazdaságba fogunk ellátogatni.

 

Frank Sándor és Frank Zsolt a Fehértói Halászcsárda teraszán harcsaropogóst készít rostlapon

Sokan el sem tudják képzelni, hogy heti, esetleg napi rendszerességgel fogyasszanak halat, mondván az már túl unalmas lenne és a jóból is megárt a sok. Pedig csak a fantázia és a kreativitás szab határt a halból készíthető ételek végtelen variációjának. Ehhez egy újabb ötlettel, recepttel járul hozzá Frank Sándor mesterszakács a Fehértói Halászcsárdában, melyben a hal jelentősége, jellege szinte eltörpül, pedig az egyik legfőbb összetevő a harcsa lesz. Akkor most, hogy van ez? Fából vaskarika? A következő percekben minden kiderül.

 

A Balatonakalin található Barátcsuha Borházzal ismerkedünk meg a tulajdonos, Nagy Imre segítségével.

A magyar tenger északi partján, Balatonakalin gazdálkodik a Barátcsuha Borház. A kis családi pincészet tulajdonosa Nagy Imre borász, aki a mennyiségi termelés helyett inkább a kisüzemi, úgynevezett kézműves borkészítés mellett tette le a voksát és kevesebb mint tíz hektáron termel szőlőt, közöttük több különleges, hungarikum fajtát is, pl. a pince névadójául szolgáló barátcsuhát. A következő riportból többek között az is kiderül, hogy igenis lehet csökkenteni a szőlőbirtok vegyi terhelését, vagyis a vegyszerek alkalmazását.
 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés