Törzsasztal 08.06.28.

Törzsasztal 08.06.28. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Archívum

A 2008.06.28-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm kedves nézőinket. Önök a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazinunk 123. adását látják. Ha a következő félórát ránk szánják, akkor számtalan hasznos tippet adunk ahhoz, hogy a következő estéket már ne a négy fal között töltsék. A lehetőségek? Egy kellemes este egy szabadtéri színházi előadáson, egy étterem teraszán, vagy egy kellemes grillparti a kertben.
Mai műsorunkban Barta László az Algyői Halászcsárda tulajdonosa a só történetéről és gasztronómiai vonatkozásairól fog beszélni, de vigyázzanak, nehogy elsózzák a halászlevet a szegedi halfesztiválon, mert hozzátenni lehet, elvenni már nehezebb a sóból.
Ha egy kicsit sósabbra sikerül a kelleténél még nincs túl nagy baj, legalább jobban csúszik rá a villányi vörös. Ennek kiválasztásához nyújt segítséget a Vylyan Pincészet tulajdonosa, aki többek között arról is beszél, hogy mit jelent a villányi eredetvédelem.

 

XIV. Szegedi Borfesztivál - Interjú Debreczeni Mónikával, a Vylyan Pincészet ügyvezetőjével

Túlzás nélkül állíthatjuk hogy a szegedi borfesztivál egyik legnépszerűbb kiállítója a Vylyan Pincészet volt. Köszönhető ez annak, hogy a fesztivál borversenyén több boruk is aranyérmet kapott, de annak is, hogy a Vylyan szegedi kötődésű borászat, hogy a boraik kedveltek nemcsak Szegeden de az egész országban, sőt mint a Debreczeni Mónika ügyvezetővel készült interjúból kiderül a villányi borok a nagyvilágban is egyre nagyobb hírnevet szereznek a pincészetnek, és ezáltal a magyar borászatnak is. Hogy minek köszönhető mindez? Milyen erőfeszítéseket igényel ez a hétköznapi munka során? Ez is rövidesen kiderül.

 

Barta László a XII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál közeledtével ezúttal a halászlé meghatározó ízesítőjéről, a só történetéről mesél

Szeptember 4-e és 7-e között rendezik a XII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivált a Szegedi rakparton. A rendezvény fontos momentuma lesz az erdélyi só mely nemcsak a halászlé egyik fontos fűszere, de a gasztronómia szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. A fesztivál feleleveníti a Tiszai sószállítást, hisz egykor a sószállító dereglyék a mai hajóállomás környékén kötöttek ki. A sóval és annak történetével Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa ismertet meg bennünket.

 


InterStat.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés