Szekszárdi Szüreti Napok 2017

Szekszárdi Szüreti Napok 2017 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Szekszárdi Szüreti Napok 2017

Időpont: 2017. szeptember 14 - 17.

A Szekszárdi Szüreti Napok egy összművészeti fesztivál, ahol négy napon át, 2017. szeptember 14-17. között, igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral, a tájegységre jellemző ételkínálattal, szüreti felvonulással várják a vendégeket, akik a Borudvarban szekszárdi pincészetek borait kóstolhatják. A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni Szüreti felvonulás. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, valamint néptáncegyüttesek is.

A szüretelés hagyományát megőrizve, értékként a bor és kultúra nemes kapcsolatát ápolva rendezzük meg a fesztivált.

Négy napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységre jellemző ételkínálattal várjuk a városunkba látogató vendégeket. Hivatásos művészek mellett sokféle műfajban amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, disco szórakoztatják a közönséget.

A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni Szüreti felvonulás. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív formációi.

A szombat esti folklórműsorban megválasztjuk 2017. év Szüreti táncos párját, akik egy évig viseli a kitüntető címet, és 2018-ban a rendezvény arcai lesznek.

Forrás: http://www.szekszardiszuretinapok.hu

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés