Október 11-13. között rendezik meg Budapesten a várhatóan legínycsiklandóbb és legillatosabb fesztivált a Városháza Parkban, a Deák Ferenc Tér mellett. A hagyományteremtő rendezvényen az ízletes kürtőskalácsoké lesz a főszerep. Faszénen vagy olajban sütve, végtelen számú íz variációban és számos méretben kapható majd, sőt bemutatkozik a "kürtőske" is, az igazi modern minikalács. A kilátogatók olyan ínyencségeket is megkóstolhatnak, mint a Kürtős Krémes, Kürtős Karikák, vagy Kürtős Csapágy.

A kürtőskalácson túl lesz minden, mi szem-szájnak ingere: finom borok, pálinkák, koktélok, ízletes sajtok, sonkák, kolbászok. Sőt, üdítő koncertek és tehetséges előadók is szórakoztatják majd a közönséget. Az Indygo zenekar kifejezetten erre az alkalomra szerezte a Kürtőskalács dalt, amelyet a fesztivál kezdőnapján, pénteken fognak bemutatni. Este fellép még a Sugarloaf és a Heaven Street Seven zenekar.

Szombaton az X-faktorból ismert Csobot Adél, Antal Timi, Baricz Gergő, valamint a Keresztes Ildikó Band színesítik a programot. Lesz még bábszínház, bűvész bemutatók, és az est fénypontjaként tűzzsonglőr-show is. A zárónapon, a gyermekműsorok és felnőtteknek szóló művészeti előadások mellett a Hot Jazz Band, és a Balkán Fanatik ritmusai töltik majd be a teret. A sok kiegészítő program közül a Székelyföldi Legendárium interaktív társasjátékát emeljük ki, ahol az érdeklődők életnagyságú bábukkal játszhatnak, és megismerhetik a kürtőskalácshoz fűződő legendát is.
Az ízletes, családbarát programokon túl számos meglepetés várja majd az arra látogatókat, többek között fotókiállítást, és videós élménybeszámolókat tekinthetnek meg a Vitéz Kürtős Team eddigi világjáró túráiról.

Helyszín: Városháza Park.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés