Forrás: http://mangalicafesztival.hu/

A Mangalica Fesztivál 2008-óta, nyolc budapesti, hat debreceni, négy székesfehérvári, három szegedi valamint két szombathelyi fesztivállal országos fesztiválsorozattá nőtt, márka lett a gasztronómiai rendezvények sorában. A fesztiválsorozat 2010-ben vált országos rendezvénnyé. Eddigre az érdeklődés a mangalica termékek iránt olyan mértékű lett, hogy szükségessé vált további helyszíneken is megjelenni, és lehetővé tenni az érdeklődők számára a közvetlen találkozást a tenyésztőkkel. A huszonnegyedik fesztiválra készülve sem változtatunk az alap koncepción.

A továbbra is ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása, amely eddig nem volt jellemző a hazai fesztiválok körében. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.

A rendezvényeken a kiállítók egységes megjelenéssel, faházakban árusítanak. A fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer…stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra, mely óriási sikert aratott a vásárlók, és az így lehetőséget kapott hazai kisgazdálkodók, családi vállalkozások között is.

2015-ben negyedik alkalommal rendezzük Szegeden a Mangalica Fesztivált.

A helyszín: Szeged, Széchenyi tér

Szeged város örömmel fogadja a rendezvény megvalósulását 2015-ben is, a város fő sétálóutcájának (Kárász utca) kiszélesedésében lévő Széchenyi téren, a legforgalmasabb szegedi rendezvényhelyszínen.

A város központjában lévő, kifejezetten forgalmas tér kiváló helyszín a Karácsonyi vásárok és advent beköszönte előtt, egy újabb, sikeres rendezvény megtartására. A Szegedi rendezvényünk egyben az őszi rendezvényszezon záró és a téli rendezvények nyitó fesztiválja, amikor mindenki újra feltöltheti a kamráit a karácsony előtti időszakban.

A korábbi évek kiemelkedő sikere után 2015-ben sem változtatunk a bevált helyszínen, a megfelelő szórakozásért egész napos színpadi műsorral készülünk, és estig tartó zenei műsorokat kínálunk a kilátogatóknak. Napközben a fesztivál hangulatához illeszkedő népzenei programok, vásári komédia, gasztro bemutatók. Kora délutántól könnyűzenei koncertek. A rendezvény 09-22 óráig tart.

2015-ben is lesz élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 3-3 példány és egy koca malacokkal.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés