Disznótoros Kolbászfesztivál 2015 Budapest

100% hagyományőrző kolbászfesztivál Budapesten!
2015. őszén ismét Disznótoros Kolbászfesztivál lesz a Vasúttörténeti Parkban.

A 2014. novemberi első rendezvény nagy sikerére való tekintettel, a Disznótoros Kolbászfesztivál 2015. október 16-18-ig ismét megrendezésre kerül a budapesti Vasúttörténeti Parkban. 2014-ben végre sikerült olyan rendezvényt csinálni Budapesten, ami a hamisítatlan vidéki hangulatot hozta el a fővárosba! A Disznótoros Kolbászfesztivál merőben új, 100% hagyományőrző stílusával lepte meg a közönséget. A Vasúttörténeti Parkban valódi hagyományőrzést láthattak, disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatókat, füstölt kolbászokból és disznótoros ételekből pedig hatalmas választékból vásárolhattak a látogatók. Örömmel jelentjük, hogy 2015-ben már két kolbász utca és disznótoros utca is lesz a 2. budapesti „Disznótoros Kolbászfesztivál"-on.
A szervezőgárda 2015-ben rengeteg újdonságot vezet be:
A kolbászfesztivál belépőjegyeinek árát lejjebb visszük. A felnőtt belépőjegy ára 2.500Ft-ról 1.999Ft-ra mérséklődik, a 4 fős családi jegy ára 5.999Ft-ra csökken. Közkívánatra bevezetjük a nyugdíjas jegyet, mely a gyerek jegy árával azonos: 1.500Ft. Ehhez jönnek hozzá a bővülő kedvezmények!
A pénteki rendezvénynapra nyugdíjas napot és „kolbászvásár"-t hirdetünk, 999Ft-os kedvezményes egységárú belépőjeggyel. A kolbászvásáron hatalmas kolbászválasztékból és mindenféle disznótoros finomságból válogathatnak majd a pesti népek.
Új támogatónk jóvoltából a bejáratoknál üdvözlő italt kapnak ajándékba a látogatók.
Bevezettük az ingyenes „Kolbászfesztivál Busz"-t. A látogatók a Nyugati-Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között oda-vissza díjmentesen közlekedhetnek, a rendezvény teljes nyitvatartási ideje alatt. Mostantól nyugodtan kóstolhatnak pálinkát és bort a látogatók. Nem kell majd attól félni, hogy nem tudnak hazajutni a rendezvényről. Továbbra is lesz Taxi droszt és sofőr szolgálat a rendezvény vendégeinek kiszolgálására.
A vidékről érkezőkre is gondoltunk: A MÁV-al és a Volánnal szerződést kötöttünk. A vidékről a Disznótoros Kolbászfesztiválra utazók 50%-os utazási kedvezményt vehetnek igénybe. Tennivalójuk csak annyi, hogy a jegypénztáraknál a vonat vagy a busz jegyüket lepecsételtetik.
Újdonság lesz a bankjegy automata a Vasúttörténeti Parkban. 2015-től a helyszínen lévő bankjegy automatából lehet majd készpénzt felvenni.
2015-től kolbászgyúró versenyt rendezünk, a közönség igényét követve. Már az első Disznótoros Kolbászfesztiválon több mint száz csapat jelezte részvételi szándékát 2015-re. A kolbászgyúró versenyt vasárnap délelőtt rendezzük a 3.000nm-es fűtött Orient csarnokban. A kolbászgyúró versenyre a jelentkezéseket e-mailben várjuk ide: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Szombaton is lesz kolbászgyúró verseny a meghívott vendégek részére, de ennek a részletei maradjon egyenlőre titok.
Guiness rekord kisérlet a budapesti „Disznótoros Kolbászfesztivál"-on! A rendezvényen elkészítjük a világ leghosszabb kolbászát.

A belépőjegyet elővételben továbbra is meg lehet vásárolni az egész országban, az ismert jegyirodákban. A rendezvény helyszínén a belépőjegyek nem csak készpénzzel vásárolhatók meg, hanem bármilyen bankkártyával, mindhárom fajta SZÉP Kártyával, OTP Cafeteria, Erzsébet és Sodexo Utalványokkal is.
Ismét hatalmas zenei kínálattal várjuk majd a látogatókat, 3 színpadon. A programkínálat a folklór terén tovább fog bővülni, ezzel tovább erősítve a rendezvény hagyományőrző jellegét. Pénteken az idősebb korosztálynak szeretnénk kedveskedni a „Fásy mulató"-val, szombaton fiatalos fesztiválnapot tartunk a legkedveltebb előadókkal és tribute zenekarokkal. Vasárnap a nosztalgia jegyében lesz összeállítva a zenei kínálat, magyar és külföldi slágerekkel. Tekintettel a hatalmas rendezvényterületre, nagyobb gondot fogunk fektetni a látogatók informálására arról, hogy a három színpadon mikor milyen fellépők következnek.
Ingyenes szolgáltatások sora várja a látogatókat a Disznótoros Kolbászfesztiválon: díjmentes parkolás, díjmentes WC és mosdó használat, díjmentes ruhatár, díjmentes utazás a Kolbászfesztivál Busszal, díjmentes egészségügyi ellátás, üdvözlő ital a bejáratoknál.
Rengeteg ingyenes szolgáltatás a családosoknak: népi játszótér, ugráló vár, arcfestés, íjászat, kézműves foglalkoztató, állat simogató, vasútmodell és terepasztal kiállítás, mesés és zenés színpadi programok, táncház, kukorica morzsoló és hagyományőrző termelő eszköz interaktív kiállítás, stb...
Ingyenes programok felnőtteknek: oldtimer autó és motor kiállítás, veterán traktor és gép bemutatók, vasúti kocsi kiállítás, gőzmozdony kiállítás, fordítókorongozás, tájház múzeum és rengeteg zenei program! (a programok ingyenes igénybevételéhez csupán a Disznótoros Kolbászfesztivál belépőjegyet kell felmutatni)
Vasutas interaktív programok: gőzmozdonyozás, kerti vasú 5 szerelvénnyel, hajtányozás, sínautó és lóvasút. A versenyszellem jegyében a kolbászgyúró csapatok között hajtány versenyt rendezünk.
Ismét 100% hagyományőrző disznóvágás és disznó feldolgozás bemutató lesz naponta kétszer. A malacokat ismét a 115 éves cséplőgépből kipotyogó szalmán fogják megperzselni a böllérek és a helyszínen felépített Csabai Tájház udvarán fogják elkészíteni a világhírű Csabai Kolbászt és mindenféle egyéb disznóságot.

A 2015-ös Disznótoros Kolbászfesztivál időpontja: okt. 16-18. (péntektől vasárnapig).
Nyitva tartás: pénteken 13:00-22:00-ig, szombaton 09:00-23:00-ig, vasárnap 09:20:00-ig.
A rendezvény fővédnöke: Tarlós István, Budapest Főpolgármestere.

Az árusoknak itt lehet jelentkezni fotóval és telefonos elérhetőség megadásával: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Csak hagyományőrző, kézműves termékekkel és a háztáji készítésű ételféleségekkel lehet jelentkezni árusításra. Kérjük ne jelentkezzenek a következő termékekkel: hot-dog, hamburger, pizza, édesség, napszemüveg, műanyag játék, papucs, ékszer, bazár, zsákbamacska, stb...

A rendezvényről folyamatosan frissülő információk: www.kolbaszfeszt.hu
facebook.com/Disznótoros Kolbászfesztivál




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés