Forrás: http://www.csabaisorfesztival.hu/

Immár 15. alkalommal kerül megrendezésre a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, amikor ismét a jéghideg finom sör és a ropogós csülök kerül a középpontba! 

Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, melyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is.

 A békéscsabai Városi Sportcsarnok zöldövezetében elterülő rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, Békés megye és Békéscsaba nevezetességeinek, látványosságainak minél szélesebb körben való megismertetése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása.

A 4 napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál.
A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó. Nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol mintegy 100 fajta csapolt sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a bátrabbak kóstolhatnak végig. A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is.
Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválján és egyetlen csülökparádéján a hagyományokhoz híven a sört 1 l-es korsókból fogyaszthatják a folyékony kenyér szerelmesei.
Természetesen a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. A szombati napon a hagyományokhoz híven csülökpörkölt főzőversenyt rendeznek, ahol a baráti társaságoké a főszerep, hisz megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal.
A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják, a magyar zenei élet nagyágyúi lépnek a színpadra, valamint számos előadást is láthat majd a nagyérdemű közönség a Békéscsabai Jókai Színház előadásában. 
De nem hagyunk program nélkül a délelőtti órákban sem. Fakultatív programkínálatunkban számtalan lehetőséget kínálunk Békéscsaba megismerésére. Legyen az földön, vízen, levegőben, két keréken, akár két kézzel evezve vagy lóháton.
A rendezvény keretein belül lesz megrendezésre idén negyedik alkalommal a Kárpát Medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár, amelynek során megismerkedhetnek a rendezvényre kilátogatók e vidék jellegzetességeivel, mezőgazdasági termékeivel, sajátosságaival, kézműves értékeivel a környező településeken élő termelőktől egészen a nagy múltú gyártókig. A 2013-as év során mintegy 50 kiállító jelent meg a nagy közönség előtt. Igazi színfoltja a kiállításnak a Kézműves Magyar Ízek Vásárának bemutatkozása. 
 
 
A rendezvény fővédnöke: Domokos László, az Állami Számvevőszék Elnöke
A rendezvény védnöke: Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere.




 

 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés