Az idén már hatodik alkalommal nyílik meg a Szegedi Toros és Pálinkafesztivál csütörtökön délután a Széchenyi téren, hogy most is belekóstolhassanak a szegediek a disznóvágások hangulatába. Március 5-től 8-ig két helyen, a Böllér és a Hentes színpadokon és környékükön zajlanak majd az események.

Az ünnepélyes megnyitó csütörtökön délután 5 órakor lesz, ezt követően pedig négy napon keresztül közel félszáz kiállító kínálja majd a vidéki Magyarország hagyományos ízeit. A téren bemutatkoznak a házias hús- és füstöltárut előállító őstermelők, kistermelők és élelmiszeripari kisvállalkozások, a tradicionális pálinkakülönlegességek gyártói és forgalmazói, bortermelők, valamint a hagyományos disznótoros ételeket felvonultató vendéglátósok. 

A fesztivál első napján fellép a Doc Piano, a Pop Filter és a Villa Negra.

Pénteken 16 órától Magyar Toros Akadályversenyt szerveznek egyetemistáknak, kora estétől pedig a zenekaroké és énekeseké lesz a terep: fellép a Jaffa zenekar, Raksa Bernadett és a Dollárboys. Az est sztárvendége a Tha Sudras zenekar lesz. 

A fesztivál keretében a szombati napon – az esemény hagyományainak megfelelően – az idén is a böllércsapatok versenyére kerül sor. A Polgármester konyhájában délelőtt 11 órától Botka Lászlóval is találkozhatnak az érdeklődő szegediek, a városvezető disznótoros kóstolóval várja a fesztiválra kilátogatókat.

A böllérverseny eredményhirdetését 17 órakor tartják, de ekkor ad műsort a Szegedi Nemzeti Színház is,  később rázendít a Roma Hungaricum, de zenélni fog még a Szeged Live Band és a Retrock is.

Vasárnap a családoké: egész nap kézműves játszóházzal várják a gyerekeket, az idén is megrendezik a káposztafőző versenyt, fellép a Peter and Pan duo és a Jaffa zenekar, lesz parasztkomédia, este pedig Fenyő Miklós koncertje zárja a négynapos fesztivált.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés