Borkikötő és  Siófolk Fesztivál 2013




Időpont: 2013. július 25 - 28.

Siófolk Fesztivál 2013. Folklór, világzene és nemzetiségi hagyományok! 2013-ben már hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Siófolk Fesztivál. A fesztivál különleges lehetőséget nyújt a magyar és nemzetiségi népzenei hagyományok megismerésére.

A szervezők a folklór tradicionális értékei mellett a népszerű világzenei irányzatoknak is szeretnének teret adni. A rendezvényen a magyar népzene mellett a divatos „crossover” stílusból és a nemzetiségi hagyományokból is ízelítőt kaphat a közönség. Gyermekkoncertek, táncház, kicsiknek való népi játékok és foglalkozások, kézműves vásár és bemutatók színesítik a Siófolk Fesztivált, tehát a családosoknak ott a helyük!

Idén is színes zenei hétvégét kínál kicsiknek és nagyoknak a Siófolk, amely a folklór tradicionális értékei mellett a népszerű világzenei irányzatoknak is bemutatkozási lehetőséget nyújt.

Július 25-én, csütörtök este az ír-skót népzenét játszó M. É. Z. koncertjével indul a fesztivál programja.

Másnap például fellép az elektronikus hip-hop zenét világzenei hatásokkal ötvöző Balkan Fanatik és a Cucás Világzenei Együttes, amely megtartva az autentikus népzenei elemeket, az modern hangzással egészíti ki, így téve maivá, ami a miénk, ami hagyományos.

Szombaton többek között fellép „a lángos dióhéjban motívumkincseket” és olykor „törött dallamokat” játszó Vodku zenekar és a tradicionális hangszerekkel, a kobozzal, a háromhúros brácsával és a pásztorfurulyával zenélő Kerekes Band, melyeknek játékában a punk, a funky és a dance keveredik a magyar népzenével.

Vasárnap koncertezik a fiatal Tímár Sára és zenekara. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék hallgatóiból 2009-ben alakult együttes autentikus magyar vonós népzenét játszik.

A fesztivált az 50 éves jubileumát ünneplő Balaton Táncegyüttes műsora zárja.

A színpadi programok mellett szombat és vasárnap délután az Onogur Hagyományőrző Egyesület tart harci bemutatót a siófoki Rózsakertben, akik a történelemtudomány, a régészet, a néprajz, a nyelvészet tudományos eredményeinek, a magyar nemzet kialakulásának folyamatának, a honfoglalás korának bemutatását tekinti céljának.

Részletes program 

Július 25. csütörtök
19.00 M. É. Z.

Július 26. péntek
16.00 Gyöngyhalász latin zenekar
18.00 Balkan Fanatik
20.00 Boja zenekar
22.00 Cucás Világzenei Együttes

Július 27. szombat
14.00-15.30 Onogur Hagyományőrző Egyesület · Közelharci fegyverbemutató íjászattal, a régi hagyományok, kézművesség, játékok felelevenítése

16.00 Borra-Való együttes
18.00 Drum and Folk
20.00 Vodku zenekar
22.00 Kerekes Band

Július 28. vasárnap
14.00-15.30 Onogur Hagyományőrző Egyesület · Közelharci fegyverbemutató íjászattal, a régi hagyományok, kézművesség, játékok felelevenítése

16.00 Timár Sára és zenekara
18.00 Túlpart együttes
20.00 Cimbaliband
22.00 Balaton Táncegyüttes




A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés