Borok, libák, szállodák alcímmel, egyedi és új programokkal rendezzük meg már negyedszer a Márton napi Borfesztivált 2014. november 7-9. között idén a Bortársaság, a Bor és Piac és a VinCE Magazin szakmai támogatásával. A Gellért épülete a Gellért Fürdő csarnokával összenyitva alakul át 3000 m2-es fesztiválszíntérré, mely immár megkerülhetetlen és egyedi helyszíne a Márton napi Borfesztiválnak, az újborok és libaételek nagy seregszemléjének. Lesz közel száz borászat, liba- és egyéb ételkülönlegességek, after party, és a Gellért mellett bemutatkozik négy vidéki, kiváló konyhájáról ismert szálloda séfje is. Ezzel még nincs vége: megnyílik a „lakosztályétterem” és a gasztro-kalandozásokat Márton napi Sunday brunch zárja.

Kiállítók

A Márton napi Borfesztiválon az előző évek hagyományait folytatva, előzetes válogatás és meghívás alapján vonultatjuk fel a hazai borvidékek legjobb pincészeteit. Alapvető célunk a honi borkultúra népszerűsítése olyan pincészeteken keresztül, melyek egyrészt méltán szereztek már korábban maguknak hírnevet, másrészt olyan borászatokat is vendégül látunk, melyek kevésbé kerültek eddig „reflektorfénybe”, de érdemeik feljogosítják őket nagyobb ismertségre.

Az idei fesztivál igazi különlegessége, hogy a pénteki és a szombati napon különböző kiállítók mutatkoznak be, a két nap alatt közel 100 kiváló pincészet, többek között a Bock, Dúzsi, Günzer, Konyári, Laposa, Sauska, Skizo és Thummerer borászatok. A Gellért borfesztiválján tehát valóban Magyarország legjobb borait lehet megkóstolni.
Pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívta meg a válogatott borászatokat.

A borkóstolás naponta 17:00-től 22:00 óráig tart majd.




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés