Időpont: 2014. október 17 - 19.

Szegeden a Széchenyi téren
Sörforradalom Szegeden!

Örömmel jelentjük, hogy október 17-19-ig megrendezzük az Első Szegedi Főzdefesztet a Széchenyi téren! A szegedi Főzdefeszt a nyitánya a jövőre induló fesztiválsorozatnak, melynek keretében hazánk legnagyobb városaiba visszük el a jó magyar sör hírét.

A 2011-ben alapított Főzdefeszt – Első Hazai Kézműves Sörfesztivál - röpke három év alatt megteremtette a magyar kézműves sör fogalmát, és európai viszonylatban is feltűnő pezsgést indított el a sörgasztronómiában és a fővárosi vendéglátásban. Ám eredeti küldetésünk nem csak a fővárosi sörhelyzet forradalmasításáról szólt, hiszen meggyőződésünk, hogy a jó sör demokratikus alapjog!

Szeged, a napfény és a fesztiválok városa, legalább olyan nyitott és nyüzsgő környezet, mint a pesti belváros, melynek közönsége annak idején kirobbantotta a fővárosi sörforradalmat. Most Szegeden a sor, hogy megcsinálja a maga forradalmát.
Ha sörről van szó, a forradalom kellemes feladat, mindössze ki kell menni a Széchenyi térre, tájékozódni húsz sörfőzde kínálatában, majd a lehető legjobb társaságban leülni egy padra és kóstolgatni, illetve eldönteni, melyik ízlett a legjobban és miért. Ha elég lelkes a közönség, akkor hamarosan új főzdék és kocsmák nyílnak majd a Tisza partján is, és akkor a következő generáció már nem vacak vízízű sörökön nő fel.

A Főzdefeszt ideális környezetet teremt az intelligens sörözéshez, nem lesznek hangos koncertek, zsírszag, rádiós alapzaj és belépőjegy, ott lesz viszont a húsz legjobb magyar kézműves sörfőzde, több mint hatvan sörrel, számos külföldi sör, és a Food Selection, melyben a szegedi és a pesti újhullámos vendéglátás kiemelkedő szereplőit hívtuk meg, a Tiszavirágtól a Zing Burgerig. Felejtsétek el a rablóhúst és a langallót!

A belépés INGYENES!

NYITVA:
2014. október 17. 10:00 - 02:00
2014. október 18. 10:00 - 04:00
2014. október 19. 10:00 - 24:00




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés