Időpont: 2014. augusztus 02.

Augusztus 2-án, szombaton immár tizedik alkalommal rendezik meg a tápéi Heller Ödön Művelődési Házban a tarhonyafesztivált. A helyi hagyományőrzők jóvoltából reggel 7 órától ismét rotyoghatnak a finom ételek a bográcsokban a művelődési ház udvarán. A fesztivált egész napos programok kísérik.

A Tápéi Hagyományőrző Egyesület az idén már tizedik alkalommal szervezi meg a Heller Ödön Művelődési Ház udvarán a tarhonyafesztivált. Augusztus 2-án az érdeklődők nemcsak a tarhonya készítésének ősi fogásait leshetik el, de meg is kóstolhatják a különleges tésztából készült ételeket. A minden évben megrendezésre kerülő főzőversenyen csak olyan ételek kerülhetnek a bográcsokba, amelyek tarhonyából készülnek. 

A főzőversenyre – reggel 7 órától – háromfős csapatok jelentkezhetnek. A kész ételeket Rapcsányi Ferenc, a szegedi vendéglátóipari iskola tanára vezetésével zsűri értékeli és díjazza. Az eredményhirdetésre délután negyed 2-kor kerül sor, a műsorok délután fél 3-tól kezdődnek, ahol a helyi hagyományőrző népi együttes mellett fellép a Petőfitelepi Szépkorúak Énekkara, a szentmihályi nyugdíjasok táncosai, műsort ad a Nosztalgia Táncegyüttes és bemutatkozik Aczkov Andriána hastáncművész. 

Ezt követően Solymos Tóni és Magyar Csaba – az Expressz zenészei – adnak műsort „Kislány vigyázz…” címmel.  A napot hajnalig tartó vigadalom zárja, ahol a Török zenekar húzza a talp alá valót. 

Forrás:http://szeged.hu/
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés