Egy országos hírű és jelentőségű birkafőzés, a Magyar Szellemi Kulturális Örökség résznek választott helyi hagyomány ünnepe a karcagi Birkafőző Fesztivál. Közel száz bográcsban rotyog a birkapörkölt évről-évre, hogy az egész országból ide csalja e pompás étek kedvelőit és mestereit.

 
A karcagiak valamit nagyon tudnak ha birkafőzésről van szó. Nem véletlen, hogy a szellemi örökségünk részének választották e nemes hagyományt. A helyi versenyzőkön kívül persze szívesen várnak bárkit, hiszen a pörköltfőzés hazánk igazi gasztronómiai kincse, mesterei - szerencsére - az ország egész területén megtalálhatóak.  
 
Persze nem csak a csodás birkahúsok kerülnek elkészítésre, hanem hamisítatlan folklórfesztivál, koncertekkel, kézműves vásárral, gyermekprogramokkal és utcabállal kerekedik a karcagi Múzeum Park, hogy az ínycsiklandozó ízekhez valódi szórakozás dukáljon.Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés