1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Noszvaji Szilvanap 2013  

Időpont: 2013. augusztus 23-24.

A noszvaji Gazdaházban beavatnak mindenkit a szilvalekvár és az aszalt szilva készítés rejtelmeibe.

Noszvajon kora ősszel még szinte minden háznál előkészítik az üstöket, faggatják a szilvát, s hagyományos vagy gépi kavarással főzik keményre a lekvárt.
Az augusztus utolsó szombatján megrendezett Noszvaji szilvanap alkalmával a gyümölcs feldolgozási módjainak bemutatása mellett folklór programok is szórakoztatják a látogatókat.
A Gazdaház udvarán 6-8 csapat részvételével kerül bemutatásra a lekvár főzésének folyamata, mely 10-12 órán át is eltarthat. A vendégek bekapcsolódhatnak a lekvár kavargatásába, és természetesen kóstolhatnak is közben belőle.
A Gazdaház kemencéiben szilvalekvárral töltött buktát készítenek a helyi falusi vendéglátók, melyet a belépéskor megvásárolt belépőjegy fejében lehet megkóstolni.
A Gazdaház udvarán helyi és környékbeli kézművesek kínálják áruikat, egyesek bemutatót is tartanak mesterségük fogásaiból. Az érdeklődőket néptáncosok és népzenészek szórakoztatják.
Gyermekek részére kézműves foglalkozást is rendeznek.
A Gazdaház udvarán étkezési lehetőséggel is várják a megéhezett vendégeket.

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Bormustra és Szüreti Mulatság 2013 Eger

Időpont: 2013. augusztus 23-25.




Benne: XVII. EGRI NÉPZENEI GÁLA ÉS SZAKMAI NAPOK, amely az Aranypávás együttesek hagyományos gálahangversenye rádiófelvétellel

Helyszínek: Eszterházy tér, Bartakovics Béla Közösségi Ház

Bormustra és szüreti napok Egerben. 12. alkalommal kerül megrendezésre 2013. augusztus 23-25. között az Egri Bormustra és Szüreti Mulatság. Felvonulás, utcabál, táncműsor, népzenei koncertek, kézműves vásár...

A XII. bormustra rendezvényén az egri borászok mutatják be a méltán híres és finom, jellegzetes egri nedüt. Az Agria Nemzetközi Folkhétvége Eger város két évtizede minden évben megrendezett idegenforgalmi folklórrendezvénye.

A rendezvény a nemzeti kultúrák ünnepe. A külföldi és magyar együttesek bemutatják azt a színes hagyományt, mely a táncban, zenében, pompás öltözetekben jelenik meg. A rendezvény célja ebben az évben is változatlan: mind többféle nemzet táncegyüttesének szerepeltetésével felvonultatni a nemzetközi és hazai folklór legjavát úgy, hogy annak a közönség is önfeledt részese lehessen. A rendezvény a nemzeti kultúrák ünnepe. A jó hangulatot a világ több tájáról érkező néptánc együttesek színpompás kavalkádja, kiváló népzenei koncertek, finom borok és ízletes étkek garantálják.




Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Nemzetközi Halfőző Verseny 2013 Gyomaendrőd




Időpont: 2013. augusztus 18.




Nemzetközi Halfőző Verseny 2013 Gyomaendrőd. A városban 1999-óta szervezik a halfőző versenyt. Az évről-évre ismétlődő rendezvény profi és amatőr szakácsok látványos és hangulatos versenye. Bár más fajokat is eltűrnek, itt az igazi kedvenc a ponty.

Az egynapos rendezvény során szabadtéri előadások, együttesek, helyi tánccsoportok és egyesületek bemutatóival szórakoztatják a helyi lakosságból kilátogatókat és a környező településekről érkezőket. Mivel ez az esemény már igen hosszú múltra tekint vissza, az évek során egyre több és több csapat méri össze tudását a főzőversenyben. A nevezők a dunai halászlé, körös-tiszai halászlé és egyéb halételek (halpörkölt, halpaprikás stb.) kategóriában indulhatnak a főzőverseny során.

Forrás: Gyomaendrőd honlapja




Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Hungarikum Fesztivál 2013 Szeged




Időpont: 2013. augusztus 8 - 11.

2013. augusztus 8-11. között rendezzük meg Szegeden, a város több pontján.
 
Idén is várunk mindenkit sok szeretettel!

Szeged a napfény és a fesztiválok városa, valamint 2008 óta a hungarikumoké is. Amikor először, hat évvel ezelőtt a nyár derekán megrendezésre került a Hungarikum Fesztivál, egyből a Tisza-parti város üde színfoltjává vált, és – amint az idei rendezvény statisztikái is mutatják – a mai napig kedves a több mint hatvanezer látogató számára.



A Hungarikum Fesztivál – Minőségi Magyar Termékek Kiállítása és Vására nem csak egy összművészeti fesztivál, annál sokkal több, sokkal kézelfoghatóbb, emberközelibb. Népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy olyan – a szervezők által gondosan megválogatott – minőségi termékeket mutat be és kínál a közönségnek, amelyek ténylegesen a magyarsághoz, a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak. Így a kézművesek művészi alkotásaitól az őstermelők által házilag előállított gasztronómiai termékeken át az ősi magyar borvidékeken termesztett varázslatos nedűkig. Ez egy olyan rendezvény, ahol mindenki jól érzi magát, akár kicsi, akár nagy



Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

inner-header




X.Tolcsvai Borfesztivál




Időpont: 2013. augusztus 9 - 11.

 

A Sajgó Pince várja Kedves Vendégeit a fesztivál helyszínén és a Dózsa György utcai vendéglátóhelyén

A jó idő beköszöntésével nem csak a természet, de a Tolcsvai Borfesztiválszervező csapata is felpörgött, melynek első jelei a lenti szórólapon már láthatóak is.

Országszerte számos helyen rendeznek borfesztiválokat, de hol lehet a borokat születésük helyén a szőlős dombok között, vagy nevelkedésük helyén a több 100 éves pincék mélyén kóstolni, miközben egy az őskorig visszanyúló történettel rendelkező település szépségét fedezhetjük fel?
A válasz: Tolcsván!

Fellépők:

Kastélypark Nagyszínpad

2013. augusztus 9. - Péntek
Dj Szatmári és Jucus
Fenyő Miklós
Frappé Trió
Irigy Hónaljmirigy
Robbye Mada
Tolcsvai Táncosok

2013. augusztus 10. - Szombat
Balázs Fecó és a Korál
Dévényi Tibi bácsi – retro disco
Killer Surprise
Kiss Kata zenekar
Kolozsvári Operettissimo együttes
Tolcsvai Dalkör
United

2013. augusztus 11. - Vasárnap
Bikini
Farkas-Jenser Balázs és zenekara
Maszkura és a Tücsökraj
Nagy Sándor és Vágó Bernadett
Parapács zenekar
Szabó Ádám harmónikás

Bormúzeum és Borászati Kultúra Háza – Kis színpad

2013. augusztus 9. - Péntek
Hercegkúti tánccsoport
Karády István

2013. augusztus 10. - Szombat
Ihos József zenés műsora
Kovács Viktória buborék buli gyerekeknek
Tolcsvai Dalkör
925 zenekar

2013. augusztus 11. - Vasárna
Cika Hagyományőrző Együttes kísérőzenekara Erdélyből
Komlóskai asszonykórus
Maszkura és a Tücsökraj
Parapács zenekar

Református Templom

2013. augusztus 10. - Szombat
Vásáry André

Ezen kívül számos zenés program, műsor a pincészeteknél!

Mérföldkövéhez érkezett a rendezvény, mivel az idei a jubileumi 10. fesztivál. Ki gondolta volna, hogy a kezdetekkor csupán néhány 100 fős összejövetel mára egy több 10.000 fős borünneppé növi ki magát. Talán a siker kulcsa a Tolcsvaiak vendég szeretetében, talán a borok mámorító íz világában, de az is lehet, hogy a hűs pincékben töltött pihenésben, vagy a változatos programok nyújtotta kulturális élményekben rejlik. Egy biztos, aki eljön megtapasztalja mit is jelent ez az érzés és életre szóló élményekkel távozik.

Fellépőink és programjaink sora folyamatosan bővül, aktuális információkért és nyereményjátékainkért látogasd meg facebook oldalunkat!
www.facebook.com/tolcsvaiborfesztival

Infóvonal: +36-30 / 517-4403, +36-47 / 384-232

Kiállítók, árusok jelentkezését a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.email címre várjuk. Tárgyként kérjük megadni: „Borfesztivál kiállító", vagy „Borfesztivál árus".

Ne felejtkezz el arról sem, hogy a fesztiválra való bemelegítésként 2013. július 13-án szombat este 19 órai kezdettel ismét megrendezésre kerül a Bortúrázók Éjszakája Tolcsván! A kirándulás során a borok íz élményét és a gyertyafényes pincék nyújtotta hangulatot a holdfényes séták is fokozzák majd.




Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés