Időpont: 2013. december 21-22.

Hazánkban Karácsony idején a hal olyan gyorsan fogy, mintha szálkamentes lenne. Debrecen városában minden év Aranyvasárnapján meg is rendezik a Debreceni Halvasárnapot, mellyel az a cél, hogy a magyar ember megszeresse a jóízű és minőségi magyar édesvízi halakat; és ne csak e jeles ünnep alkalmával fogyassza a belőlük készíthető változatos fogásokat.

2013. december 21-22-én a Kossuth téren már 8. alkalommal vár mindenkit a Debreceni Halvasárnap, amely ebben az évben is két napon keresztül, mint  Karácsonyi Halnapok néven gasztronómiai és kultúrális programokkal várja a vendégeket.

Az adventi hangulatú gasztronómiai eseményt Debrecen városa, a Hortobágyi Halgazdaság és a népszerű Barabás Étterem évről-évre nagyobb sikerekkel szervezi meg. A látogatók örömmel kóstolnak és vásárolnak, hiszen egy ilyen eseményen tökéletesen össze lehet állítani a karácsonyi menüsort. A Karácsonyi Halnapok több száz adag halétel kiosztásával a szeretet ünnepét megszépíti a rászorulóknak is.

Debrecen főterének karácsonyi vására a Halnapok idején kiegészül halvásárral, kulturális ünnepi programokkal és betlehemes játékkal. Megkóstolható lesz a Barabás Étterem szakácsai által készített halászlé, harcsapaprikás, sült hal, rántott ponty vagy sült pisztráng. Mindezek mellé forralt bor vagy pálinka kortyolgatása is ajánlott.


A program ingyenes.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés