November 15-17. között kerül megrendezése a Márton napi Hungarikum Ünnep a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

Nem csak a Márton napot ünneplik a hétvégén a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében, hanem minden hungarikumot is – így lesz a helyszínen pálinkaudvar, kolbászok sokasága, de az érdeklődök benézhetnek a sörteraszra is, ahol igazi magyar kézműves söröket kóstolhatnak meg. Ha pedig már Márton nap, ki tudna elfeledkezni az újborról, mely egyenesen Budafokról érkezik, mivel pedig a hideg már végérvényesen itt van, jobb, ha a bor forró – éppen ezért pénteken 17:00 és 20:00 között minden vendég egy pohár ingyen forralt borral melegítheti fel magát, amennyiben felmutatja a rendezvény szórólapját.

A Lúdland két új márkáját is bemutatja a helyszínen, így tisztelegve Márton napja előtt.

Felelevenedik majd a Sült liba expressz is, annak emlékére, hogy 1943 után, a két világháború között olyan finom, zamatos libűt sütöttek Magyarországon – pontosabban Kecskeméten – hogy azt repülővel szállították a londoni Ritzbe, hogy a vendégek még frissen, melegében élvezhessék a finomságot

A Termelői vásáron és Márton ünnepi Konyhájában különleges, alkalomhoz illő ételeket kóstolhatunk meg, többek között a tökös-libás muffint, liba burgert és a borban áztatott libamájat is, de jelen lesz a Kolbice is, különleges finomságaival.

Márton napi Hungarikum Ünnep

A Kultúra főutcájában vendég múzeumok is megjelennek, így például az Álomautó Múzeum és a Tropicarium, de a kultúra máshogy is jelen lesz – például a Vajda Gypsy Koncertzenekarral, akik a japán hegedűművésszel, Furudate Yukakóval adnak elő klasszikusokat a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében, pénteken 7 órától. És ez még mindig semmi! A három nap alatt két színpadot is megtöltenek majd színházi darabok, de a szervezők fiatal tehetségeket is felkarolnak a rendezvényen belül.

Márton napi Hungarikum Ünnep

A pénteki napok Márton napi lampionokkal borítják majd fényárba a múzeum kertjét, így lehet készülni az Instagram-fanoknak is. Szombaton egész nap ingyen lesz látogatható a múzeum.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Márton napi Hungarikum Ünnep

November 15-17.

 Magyar Nemzeti Múzeum kertje

1088 Budapest, Múzeum körút 14-16

Telefon: +36 1 338 2122

www.hnm.hu




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés