Időpont: 2013. november 8-10.

Idén már a III. Márton napi Borfesztiválra készülünk 2013. november 8-10. között. A szándékból hagyomány lett. A Gellért épülete a Fürdőcsarnokkal összenyitva alakul át 3000 m2-es fesztiválszíntérré, és három napon át várja a vendégeket. Az első két fesztivállal értékadó rendezvénysorozatot hozott létre szállodánk, és ezt idén még színesebb, tartalmasabb, nem csak gasztronómiai, hanem kulturális értékeket is képviselő programokkal folytatjuk.

Márton napi Borfesztivál 2013

A borfesztiválnak otthont adó Gellért Hotel Budapest egyik legszebb szecessziós épülete. A fesztivál egyediségét – a rendezvény idejére egybe nyitott – szálloda és Fürdőcsarnok adja, ahol a koncertek is zajlanak. Az építészetileg kiemelkedő műemlék épületegyüttes megnyitása a két fesztiválnapon egyedi lehetőséget nyújt annak megcsodálására is.

Libator Túra: Borok – Libák – Nemzetek

Péntek-szombat
Bortársaság – jó borok társaságában. Ez jut eszünkbe, ahogy ezt a nevet meghalljuk, meglátjuk, és még egy szó: minőség. Ez az asszociáció kapcsolta össze a Gellért Hotelt is a három éves Márton napi Borfesztivál szervezésekor a Bortársasággal, akik szakmai partnerünk lettek 2013-ban.

A kiállítók között közös, gondos válogatás után az összes hazai borvidék legkiválóbb borászatait vonultatjuk fel. Díjnyertes borászok korlátlanul kóstoltatják prémium boraikat, és bemutatkoznak a feltörekvő borászatok is.

A borszakmai programokat a Borjour szervezi a tőlük megszokott ötletességgel. Borászok és borszeretők a Gellért különböző lakosztályaiban találkozhatnak a borok világával, ami egyszerre ad lehetőséget arra is, hogy a leghíresebb vendégeinkről elnevezett helyszínek is megnyíljanak a fesztiválozók előtt.

Újbor, liba és Márton nap minden mennyiségben. És aki eljön a Márton napi Borfesztiválra a Gellértbe, biztosan nem éhezik egész évben, mert a szólás szerint Márton napon libát enni ezért kötelező! Gasztro-vonalon az idei borfesztiválon újdonsággal állunk elő: átlépjük Magyarország határait, és bemutatjuk egyes országok Márton napi szokásait is.

Induljunk együtt Szent Márton európai kulináris utazásra! A borvacsorák keretein belül négy nemzet kiváló séfje egy-egy jellegzetes Márton napi étellel fűszerezi meg a péntek és szombat estét a Gellért Sörözőben. A fesztivál színtéren a gasztro kiállítók mellett pedig a Gellért ételstandjai kínálják nemzetközi specialitásokkal a borkóstolás közben falatozásra vágyókat.

Esténként a Fürdőcsarnok videodiszkóval és koncertek sorával várja vendégeinket. A közönségcsalogató események között a hazai pop-élet olyan együttesei lépnek fel, akik garantálják a fergeteges fesztiváli hangulatot.

Vasárnap
A borfesztivál harmadik napján szenzációs Sunday brunch invitál arra, hogy Márton napi gasztro-túrát tegyünk az asztal körül. Korlátlanul lehet enni-inni a vasárnapi ebéden négy nemzet specialitásaiból, ahol a libás ételek és az újbor lesznek a főszereplők. A kicsiket 50%-os kedvezmény és gyerekpezsgő várja.

A sokszínű gyerekprogramokon játékos formában ismertetjük meg hazánk és az európai kultúrkör Márton napi népszokásait a gyerekekkel és felnőttekkel.

Jegyárak

Péntek és szombat

Fesztiváljegy 4900 Ft

Gellért Hotel és Fürdőcsarnok

2013. november 8. vagy 9.
17:00 – 23:00
Tartalmaz:
1 fő részére, egy napos belépő a fesztiválra, programokra, koncertekre
1 db kóstolópohár
korlátlan bor- és pálinkafogyasztás

Borvacsorajegy 9900 Ft

Gellért Söröző

2013. november 8.
I. ültetés: 18:30 – 20:00
II. ültetés 20:30 – 22:00
Tartalmaz:
1 fő részére ültetett borvacsora a Gellért Sörözőben
belépő a fesztiválra, programokra, koncertekre
1 db kóstolópohár
korlátlan bor- és pálinkafogyasztás

Borvacsorajegy 9900 Ft

Gellért Söröző

2013. november 9.
I. ültetés: 18:30 – 20:00
II. ültetés 20:30 – 22:00
Tartalmaz:
1 fő részére ültetett borvacsora a Gellért Sörözőben
belépő a fesztiválra, programokra, koncertekre
1 db kóstolópohár
korlátlan bor- és pálinkafogyasztás

Vasárnap

Sunday brunch jegy 6490 Ft

Panoráma Étterem

2013. november 10.
12:00 – 15.00
Tartalmaz:
vasárnapi ebéd 1 fő részére korlátlan étel- és italfogyasztással (újbor, bor, pezsgő, sör, üdítőital és kávé)
belépő a vasárnapi programokra

Sunday brunch gyerekjegy 3290 Ft

Panoráma Étterem

2013. november 10.
12:00 – 15.00
Tartalmaz:
vasárnapi ebéd 1 gyermek (6 és 14 év között) részére korlátlan étel- és italfogyasztással (gyerekpezsgő, üdítőital és juice)
belépő a vasárnapi programokra
6 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés