Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok 2013

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok 2013 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok 2013

Időpont: 2013. október 4-6.

Tokajban 1932 óta rendezik meg a Szüreti Napokat. A borvidék névadó településén hagyományosan október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. Idén 2013. október 4-6. között kerül megrendezésre a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok. A hagyományos programelemek mellett (szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok stb.) az idei Szüreti Napok több új, izgalmas rendezvénnyel is várja a városba érkezőket.

2002-ben, 11 esztendeje itt Tokaj város főterén, az akkori Szüreti Napok keretében hirdették ki Tokaj-Hegyalja világörökségi címét. A Polgármesterek Borának alapanyagát minden év őszén, a Tokaji Szüreti Napokon adják össze: településenként két mázsa szőlőt és húsz kiló aszúszemet. Ebből készíti el a Tokaj Kereskedőház a kereskedelmi forgalomba nem kerülő, kizárólag reprezentatív célokat szolgáló borokat.

A hagyományos programelemek mellett (szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok stb.) az idei Szüreti Napok több új, izgalmas rendezvénnyel is várja a városba érkezőket.

„Hírös Tokaj Vára”
október. 6. Vasárnap

A több mint 300 éve lerombolt és tokaji Rákóczi vár régészeti feltárása 2007-ben kezdődött meg és immáron hatodik évadánál tart. A programok nagy része ingyenes, de ha segíteni kívánja a szűkös anyagi keretekből zajló ásatásokat és Tokaj Várának megújulását, akkor a helyszínen adományival ezt megteheti.

Rákóczi Pince
Október 5. szombat 18 óra
St. Martin koncert borkóstolóval

II. Tokaji Szüret Kupa
Október 4-6.
nemzetközi sakkverseny

Forrás: Tokaji Kulturális és Konferenciaközpont sajtóanyaga

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés