XVII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál - 2013 Szeged

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

XVII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál - 2013 Szeged

Időpont: 2013. szeptember 6-8.

2013. szeptember 6-8. között immáron 17. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, mely hazánk egyik legnagyobb és legrangosabb gasztronómiai és kulturális rendezvényévé nőtte ki magát. A Szegedi híd alatt, illetve a halfőzők számának folymatos növekedése miatt néhány éve már az újszegedi partfürdőn minden év szeptemberének első szombat délelőttjén fakanállal és bográccsal felfegyverkezve megküzdenek egymással a halfőzők, hogy elnyerjék a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrendet. Bármilyen információ, legyen az vendéglátás, jelentkezés, műsor vagy egyéb, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen veheti fel velünk a kapcsolatot.

Terítéken a hagyományos szegedi halászlé

Halfesztivál SzegedA Tisza-partját a halászlé fenséges illata tölti be, miközben rengeteg szórakoztató, folklór műsor és vásár várja a több százezer látogatót. A neves esemény arra hivatott, hogy az ízletességéről híres Szegedi Halászlé főzési hagyományait tovább örökítse és a halat, mint egészséges ételt népszerűsítse. A fesztivál ideje alatt a jóféle halak sülve, főve is megkóstolhatók. A halfesztivál bográcshelyei idén új helyszínekkel bővült, hogy a vendégek és a halfőzők kellemesebb környezetben élvezhessék az ízeket és a programokat.

A Nemzetközi Tiszai Halfesztivál egyik rendezője, a Roosevelt téri Halászcsárda gondoskodik arról, hogy a fesztivál hétvégéjén a vízi bástyára felállított Óriás Bográcsban a legjobbféle Szegedi Halászlé folyamatosan rotyogjon. Itt mindösszesen 14 ezer adag halászlét fognak főzni az esemény ideje alatt! A jó halászléhez a paprikát a szögedi boszorkány az égből, ejtőernyőn alászállva dobja a bográcsba, míg a jó halászlé alapjához való makói hagyma Tiszán érkezik. A főzőcske közben a család apraja nagyját remek programok várják. A halételek mellett kiváló minőségű hazai borok és pálinkák hozzák hangulatba az istenadta népet, akik rock, country, dixieland, népzene és cigányzene kíséretében mulatozhatnak.

A kézműves vásár rengeteg különféle portékát kínál, a sátrak a régi hídtól majdnem az árvízi emlékműig sorakoznak. Mindeközben lehetőség nyílik sétarepülésre, hőlégballonozásra és tutajozásra. A Nemzetközi Tiszai Halfesztivál programjai a tűzijáték és a lézershow látványosságaival zárulnak.

Az érdeklődés fokozása érdekében egy szögedi halászlé receptet is adunk.
Hozzávalók: 2400 kg ponty, 600 kg vöröshagyma, 50 kg tv paprika, 100 kg paradicsom, 3 kg fokhagy-ma, 60 kg hegyes erős paprika, 30 kg mangalica sertés zsír, 30 kg só, 60 dkg fehérbors, 60 kg szegedi őrölt paprika, 2 kg Erős Pista, egy óriás bogrács és kevés gyakorlat.
Jó étvágyat!

Frank SándorVenesz-díjas Mesterszakács

Információ
Levélcím: ROOSEVELT TÉRI HALÁSZCSÁRDA
6720 SZEGED, Roosevelt tér 12- 14.
Telefon: +3662 555-980  Fax: +3662 555-981
Telefon: +3662 630-381
Mobil telefon: +36 20 514-2272
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: http://www.halfesztival.hu

 

 

 

 

 

 

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés