Balatoni hal-és borünnep 2013

Időpont: 2013. június 20 - 23.




A kultúra, a bor- és a gasztronómia minél szélesebb körű megismertetése a célja a Balatoni Hal és Borünnepnek, amelyet négy Balaton-parti településen, Balatonfüreden, Tihanyban, Csopakon és Paloznakon rendeznek június 20. és 23. között.

Balatonfüreden június 20-tól nyílik meg a borbemutató és borvásár, a balatoni halak kóstolója a Tagore sétányon. A környékbeli pincészetek mellett szekszárdi borászok is bemutatják boraikat. A hét minden napján lesznek kulturális és zenei, valamint gyerekprogramok.
Június 22-én olvasótalálkozó keretében beszélgetést tartanak Borókai Gáborral, a Heti Válasz főszerkesztőjével és Ablonczy Bálinttal és Vinkó Józseffel a Blaha Étterem teraszán, és egész nap a Magyar Úszás napja programjain lehet részt venni. Közönségtalálkozót is rendeznek a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió munkatársaival a Vaszary Villa kertjében; este együttműködési megállapodást ír alá a Tagore sétány nagyszínpadán Bóka István Balatonfüred, Kósa Lajos Debrecen, Szalay Ferenc Szolnok és Zombor Gábor Kecskemét polgármestere.
Este a gitárfesztivál megnyitóján Giampaolo Bandini és Cesare Chiacchiaretta (Argentína) ad koncertet a Tagore nagyszínpadon.
Csopakon június 22-én halfogó-és halászléfőző versenyt rendeznek, a Balaton Borkúrából éjszakai geocaching túra indul. Az Olaszrizling éjszakáján borkóstoláson lehet részt venni napkeltétől napnyugtáig. A vendégek éjszaka jelzőtüzek mellett kóstolhatják meg a csopaki borászok borait.
Tihany a hal-és borünnep keretében rendezi meg a Levendulafesztivált.
Palóznakon A polgárosulás határán című kiállítás nyílik meg a tájházban.
A rendezvény fővédnökei Áder János köztársasági elnök, Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök özvegye és Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.
A részletes program a balatonfured.hu weboldalon olvasható.




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés