Csopaki Boros Toros 2013




Időpnt: 2013. március 15 - 17.

Csopaki Boros Toros Napok a Balatonnál. Idén Csopak község harmadik alkalommal ad otthont a hagyományteremtő céllal létrejött rendezvényének, a Boros Toros Napoknak, mely 2013. március 15-17-e között kerül megrendezésre a Fürdő utcai parkolóban. A fesztivál nyitónapján március 15-én, 16 órától különleges hangulatú koncertekkel, kora esti zenés borozgatással várják az érdeklődőket a szervezők és a csopaki gazdák.

Szombat reggel 8 órakor nyit a gasztro- és kézműves vásár, a „koránkelőket és rosszalvókat” köszöntés és pálinka várja. A délelőtti kolbásztöltő versenyben baráti társaságok, családtagok, lelkes amatőrök mérik össze tudásukat és ügyességüket, mutatják be receptjeiket, megismertetvén a látogatókat a kolbászkészítés tudományával, és a házipálinka versenyen az otthonról hozott nedűk versengenek a Boros Toros Napok “legperzselőbb”, “legszúrósabb” és “legfogósabb” pálinkája címekért.

Délben jó ebédhez szól majd a nóta, és délután is, az eredményhirdetések után, az étel-ital mellett a zenéé lesz a főszerep. Más-más zenei stílusok: a countrytól a blues-on át a rockzenéig, számos fellépő zenekar garantálja estig a jó hangulatot.

A vasárnapi hagyományos falusi disznóvágás célja, hogy megismertesse a városi lakókkal és tovább adja az utókor számára ezt a hagyományt, hiszen sok gyerek már azt sem tudja, mi fán terem a disznóvágás, és a kolbásszal, sonkával csak az üzletekben találkoznak.

Emellett vasárnap a gyerekek számtalan érdekes program részesei lehetnek: egész nap várja őket az ingyenes Fanyüvő Játékpark, ahol nem csak jól érezhetik magukat, hanem a népi fajátékok használatával megismerkedve feleleveníthetik a gazdag hagyományú régi magyar játékokat, valamint várja őket az elsőként hazánkban Csopakon, a Boros Toros Napokon bemutatásra kerülő és szintén ingyenesen használatható, kizárólag hordódongákból készült, ügyességi járművek, a Dongaverdák!

Miközben a gyerekek önfeledten szórakoznak, a szülők, nagyszülők sem unatkoznak, hiszen a hangulatról a régi nagy közönség kedvenc, Nádas György humorista gondoskodik, majd ismét a gyerekeké lesz a főszerep, hiszen Rudi Bohóc érkezik hozzájuk!

Vasárnap sem kell sietni haza ebédelni, hiszen ezen a napon is megkóstolhatják a látogatók a finomabbnál finomabb toros étkeket, mint az orjaleves, toros káposzta, sült hurka, kolbász.

A három napos rendezvénysorozaton a programok és versenyek mellett, gasztronómiai ínyencségek, finom és különleges borok, pálinkák, kézműves és kirakodó vásár, mesterség bemutatók és borbemutatók várják a látogatókat.

A Kolbásztöltő Versenyre 3-4 fős csapatokkal lehet nevezni, a Jelentkezési Lap előzetes leadásával.

Minden érdeklődőt szeretettel vár Csopak Község Önkormányzata!




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés