1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Szőregi Rózsaünnep Szeged 2017

Időpont: 2017. június 23 - 25.

Szőregi Rózsaünnep Szeged 2017

A rózsa hazájában, Szőregen a termesztők minden év júniusában, idén 20167 június 23-25. között háromnapos programsorozattal ünneplik Európa-szerte híres virágaikat. A Szőregi Rózsaünnepen virágdíszbe öltöznek a település utcái, terei.A helyi lakosok évről-évre szeretettel várják vissza mindazokat, akik hozzájuk hasonlóan szerelmesei a rózsának. A három nap alatt lehetőség nyílik betekinteni a rózsatermelők mindennapjaiba: az érdeklődők megismerhetik a Szőreg környéki rózsaföldeket, a földeken folyó napi munkát. A jelenlegi termelési módszerek, eszközök mellett Magyarország első Rózsamúzeuma az évszázados múltra visszatekintő tárgyi- és írásos emlékeket is bemutatja.

Szőregi Rózsaünnep

Az 1999-ben hagyományteremtő elhatározással, első alkalommal megrendezett Szőregi Rózsaünnepen a környékbeli települések lakói előtt vonult fel a karneváli menet. Az eltelt évek során a falunapból országos és egyben határon átnyúló elismertségű rendezvénnyé fejlődött a Szőregi Rózsaünnep. A programokat a helyi népdalköröktől a nemzetközi elismertségű együttesekig, társulatokig számos előadó színesítette. A rózsaünnepi felvonulás évről-évre egyre több látogatót és felvonulót vonz, mára a közel félszáz jármű mellet gyalogosok, görkorcsolyások és biciklisek részesei az ünnepi menetnek.

A rózsakiállításon vázákban kiállított többezer rózsaszál minden évben változó koncepció szerint mutatja be a Szőreg környékén termesztett park- és vágórózsákat. A felvonulás mellett a fesztivál egyik legnépszerűbb programja a rózsaföldek látogatása, melynek keretében a rózsakedvelők teljes pompájukban láthatják a több tízezer virágzó rózsatőből álló táblák sokaságát. A szervezett buszos látogatások mellett lehetőség van egyénileg is a rózsaföldek megtekintésére.

Legyen Ön is a Szőregi Rózsaünnep vendége! Várjuk Szőregen 2017. június 23-25. között!

Sztárvendégek: Bangó Margit és a Rajkó Zenekar

 

 

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Debrecziner Gourmet Fesztivál 2017

Időpont: 2017. június 24  25.

Forrás: MTI

Idén a hagyományos hortobágyi alapanyagok kerülnek a középpontba a Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 24-én és 25-én rendeznek meg a Nagyerdőben, a Békás tó partján.

Debrecen megújult turisztikai stratégiájának fontos eleme, hogy egyre több olyan rendezvény legyen, amely a modern helyi gasztronómiát mutatja be - mondta az Ikon Debrecen étteremben rendezett sajtótájékoztatón a város turisztikáért is felelős alpolgármestere.

Széles Diána hozzátette: a Debrecziner Gourmet Fesztivál a zászlóshajója ennek a koncepciónak, mivel olyan kulináris hagyományokat mutat be hitelesen, amelyek Debrecen jó hírét erősítik.

Tavaly az azóta hungarikummá nyilvánított debreceni páros kolbász volt a rendezvény középpontjában, idén pedig a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) autentikus ízeire koncentrál a fesztivál - jelezte.

Balogh Károly, az Ikon Debrecen társtulajdonosa, a fesztivál főszervezője szerint a fejlett gasztronómia jövője a minőségi termékeket előállító helyi kistermelőkre és a modern oktatásra épül, ezért az Ikon szeretne kezdeményező szerepet betölteni ezek ösztönzésében, fejlesztésében.

Ennek érdekében a Debrecziner Gourmet Fesztivál a Debreceni Szakképzési Centrummal (DSzC) együttműködve lehetővé teszi, hogy a rendezvény alatt a tanulók a résztvevő éttermeknél sztázsoljanak (gyakornokoskodjanak) és részt vehessenek a szakmai bemutatókon.
Pataky Péter séf, a fesztivál szakmai vezetője hozzátette: a kétnapos programban ismert magyar séfek folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el saját ételeiket.

Idén a Hortobágy alapanyagai: a magyar szürkemarha, a házi bivaly, a racka és a gyöngytyúk kerülnek a középpontba. A tálaláshoz biológiailag lebomló tányérokat és evőeszközöket használnak az éttermek.

Pin It

Karcagi Birkafőző Fesztivál 2017 - 3.8 out of 5 based on 5 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
Pin It

Karcagi Birkafőző Fesztivál  2017

Időpont: 2017. június 23 - 24.

Karcagi Birkafőző Fesztivál

Júniusban Karcagon, birkaétkek az asztalon. Birkafőzőverseny és népi ételek főzőversenye. Szombaton a hagyományos birkafőző versenyen, igazi hagyományos birkapörkölttel, hagyományőrző programokkal, népművészeti kirakodóvásárral, kézműves élelmiszerek vásárával várjuk kedves visszatérő és új vendégeinket!

Pin It

Somlói Borok Fesztiválja 2017. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
Pin It

Somlói Borok Fesztiválja 2017.

Időpont: 2017. június 24.

Családi pincészetek borfesztiválja a Somló hegyen. Bor, zene, komédia a szőlőtőkék között, a pincék mélyén és a diófák alatt. A Somló hegy Séd-dűlőjében a hangulat kiváló, a környezet páratlan, a borosgazdák vendégszeretők és a családi pincékben kitűnő borok várnak. Mindezt a sok szépet kívánjuk megmutatni az érdeklődőknek, megismertetni őket a helyi kézműves borokkal, a szőlőtermelő életformával. A borfesztivál résztvevői a festői Somló hegy tövében, pazar kilátással a régi vár romjaira, szépen megművelt szőlőbirtokok és ódon pincék hűs falai között élvezhetik a kiváló borokat, finom ételeket és változatos programokat. ​A fesztivált a helyi pincészetek saját szőlőikben és pincéikben rendezik meg. Kérjük a résztvevőket, hogy vigyázzanak a vendéglátók által gondozott szőlőre, gyümölcsfákra, virágokra és óvják a környezetet, ami tájvédelmi körzet. A helyszínen korlátozott az infrastruktúra, ezért igazi nomád fesztivál-élményre számíthatnak a fesztiválozók!

Programok

Birtokbejárás a boros gazdákkal

Nyitnak a pincék, pukkannak a dugók, mesélnek a borászok! BIRTOK látogatások, PINCEkóstolások, BORkorcsolyák.

Helyszín: minden pince 10 órakor

Bor-szépségVERSeny

A vendégek a pincéknél szavazólapon jelölhetik meg kedvenc boraikat. A szavazók között 5 palack DŰLŐngélő cuvée-t sorsolunk. A győztes bort,

borosgazdát és az 5 nyertes vendéget 23 órakor hirdetjük a Húdejó pincénél.

Helyszín: minden pince

Borvacsora

A pincéknél bográcsban készülnek különféle étkek.

Somlai kóstolás

Klasszikus, hordóban érlelt, ásványos, testes, kézműves somlóit kóstolhatnak a vendégek a pincékben. A tételek kiváló minőségűek és hordónként változnak. Izgalmas program! A pincék reggel 10 órától fogadják a kóstoló vendégeket.

Helyszín: minden pince

Nászéjszakák bora

A somlói történelmi bor a Monarchia idején az ifjú császári pár különleges alkalmának különleges bora volt, fogyasztásával fiúutódlást reménylettek. Kóstolja meg párjával Ön is az igazi somlóit!

Helyszín: minden pince

DŰLŐngélő cuvée 2016

A Somlói DŰLŐngélő cuvée kereskedelmi forgalomban egyenlőre nem kapható, a nyitott pincék borainak házasításából készült. A bort a tételek gondos előkóstolása és mikroszűrése után palackoztuk le. Tartalmazza mind azt a zamatot és ásványosságot, melyet a pincék borai képviselnek.

Karszalagos vendégeink kóstolót kapnak belőle.

Helyszín: Húdejó pince

Néptánc pincéről pincére

Néptáncosok dűlőngélnek a pincéknél sorban

Helyszín: minden pince

Hoppál Bulcsú

A csíksomlyói vonaton zenéltek nemrég a fiúk, a vidám muzsikaszó most a Somló hegy tövében csendül fel.

Helyszín: Húdejó pince 18 óra

Hordótánc

Régi somlói hagyományt elevenítünk fel,  amitregruták járták anno: középen egy hordó, tetején egy nagy vödör teli borral, körülötte férfiak táncolnak és... Nálunk csatlakozhatnak nők is!

Helyszín: Gecsu pince 17 óra

Vezetett Somló túra

Somló Vár túrára várjuk a sportosabb fesztiválozóknak. Lesz egy borkóstoló megálló is útközben, az Öreg holló pincénél.

Találkozó: Puchinger Zoli pincéje 10 óra

Mesélnek a helyiek

Pincelegendák, régi idők történetei a helyiektől és Kató Pétertől, a somlószőlősi helytörténeti gyűjtemény létrehozójától. Helytörténeti kiállítás.

Helyszín: hamarosan

Pincekomédia

Zsoldos Doki és barátai adják elő magukat, aminek mindig sírva röhögés a vége. Látni kell!

Helyszín:  hamarosan

Fajkusz Levente és bandája

Igazi táncház hangulatot teremtő program.

Helyszín: hamarosan

Megközelítés

A fesztivált autóval vagy  tömegközlekedéssel lehet megközelíteni, amiről bővebben itt olvashatnak. A fesztiválra  a Somló-hegy Hegy-kút bejárójánál, Somlószőlősön lehet belépni. Ennek közelében alakítunk ki egy nagy parkolót, ahol a gépjárműveket le lehet rakni. Innen gyalogosan kb. 5 perc járásra lehet elérni a DŰLŐngélő első nyitott pincéjét. A fesztivál többi helyszínét Somló Taxival is meg lehet közelíteni. Minden résztvevő kap egy térképet a tájékozódáshoz.

Belépés a fesztiválra

A DŰLŐngélő programjaira karszalagot lehet váltani, melynek ára 6,000 Ft. Ez jogosít térképre, ingyen zsíros kenyérre és szódára, friss forrásvízre a pincéknél. A karszalag mellé 10 db kóstolójegy is jár saját névre szóló pincepohárral, melyet a térképen megjelölt pincéknél lehet beváltani. Karszalagot a bejáratnál és a kijelölt pincéknél lehet venni és érdemes előre lefoglalni online, mert csak korlátozott számban tudunk adni. Karszalagos vendégeink minden programon korlátlanul részt vehetnek.

Közlekedés a fesztiválon

A fesztivál  területén lehet barangolni bőven, gyalogosan bejárható. 15-20 pince lesz nyitva, de a több száz Séd-dűlő kispincéből bizonyára sok más borosgazda a birtokán lesz, érdemes körülnézni, ismerkedni. Igény eseten a több személyszállítót is lehet hívni. Mivel a területen alig van közvilágítás, ezért javasoljuk, hogy hozzanak zseblámpát a résztvevők az éjszakai közlekedéshez.

Vendéglátás

DŰLŐngélőn több pince pörkölttel, szalonnasütéssel várja vendégeit.

A fesztivál alatt több helyszínen lehet hordós és palackozott bort vásárolni is, és a kóstolójegyeket minden pincénél be lehet váltani a megjelölt borokra. Biztosítunk betétdíjas sétáló fröccspalackot is azoknak, akik napközben túrázni indulnak.

Szállás

Háromféle szálláslehetőség közül választhatnak a fesztiválozók  (sátorhelyek és pinceszállások a szőlősgazdáknál, valamint környékbeli vendégházak),  amit érdemes előre lefoglalni, mert korlátozottan állnak rendelkezésre. A szállással kapcsolatos információk a Hol alhatok?oldalon.

A DŰLŐngélő Zöld rendezvény

A Somlói Dűlők Egyesülete kiemelten figyel arra, hogy a Somló hegy tájvédelmi körzet ökoszisztémáját védje a DŰLŐngélő alatt is. Kérjük vendégeinket, hogy segítsenek minket ebben a törekvésünkben.

  •     0,75-ös műanyag sétáló borospalack betétdíja 200 Ft. Ne dobd el, visszavesszük 200 Ft-ért! Védjük együtt a Somló hegy környezetét.
  •     élelmiszerek a helyi termelőktől és beszállítóktól származnak zéró szállítási költséggel és csomagolással
  •     környezetbarát hulladékgazdálkodás, szelektív begyűjtés, zöldhulladék komposztálást biztosítunk

​Vízvételi, tisztálkodási lehetőség

Minden pince biztosít vízvételi lehetőséget, zuhany és WC használat a térképen megjelölt helyszíneken lehetséges.

Tűzvédelmi és biztonsági szabályok

A helyszíneken lesz dohányozásra kijelölt hely, tűzvédelmi okokból csak ezeken a helyeken lehet dohányozni. Tüzet rakni a fesztivál egész területén tilos. Kérjük fokozottan ügyeljenek az utak mellett található nyitott kutak közelében, különösen az esti órákban. Vigyázzanak értékeikre, mert a fesztivál szervezői nem vállalnak felelősséget értéktárgyaikért.

Forás: https://www.programturizmus.hu

Pin It

Tojásfesztivál Kecskemét 2017. - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
Pin It

Tojásfesztivál Kecskemét 2017.

Időpont: 2017. június 9 - 11.

A 2017-es Tojásfesztivál az ország legnagyobb tojáshoz kötődő exkluzív gasztronómiai eseménye lesz, amelyet gourmet-fesztiválként kívánunk megvalósítani. Programkínálatunk tekintetében kiemelten előnyben részesítjük a térségi kultúraművelőket, termelőket, kézműveseket, gasztronómiai szolgáltatókat, hagyományőrző csoportokat. A tojásfogyasztás népszerűsítése érdekében főzőbemutatókat, lakossági főzőversenyt, kvízeket, Tojás Művészeti Kiállítást szervezünk, érdekes információs táblákat telepítünk a rendezvényre, bevonjuk a nagy tojás fogyasztó ágazatokat, úgymint tésztaipar, cukrászat. Megjelenési lehetőséget biztosítunk tojásdíszítőknek, tojás ágazati vállalatoknak. Kézműves és tojásfestő foglalkozásokat tartunk gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Mindhárom napon folyamatos programokkal, családi játékokkal, szalmajátszótérrel, könnyűzenei koncertekkel, tojásdíszítő mesterekkel, érdekességekkel, ínyenc tojásételekkel várjuk a kedves vendégeket.

Forás: https://www.programturizmus.hu

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés