1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Villányi Vörösbor Fesztivál 2012

Időpont: 2012. október 05 - 07.

A hagyományoknak megfelelően az idei évben is megrendezésre kerül a Villányi Vörösborfesztivál!

2012. október 5 – 7. között mindenkit szeretettel várnak a hangulatos rendezvényükre, mely során a gasztronómia, a valódi értéket képviselő kézművesség, a kulturális programok és a zene karöltve, a vörösbor égisze alatt tartogat egy különleges hétvégét minden idelátogató számára!

 

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Hollókői GasztoVár

Időpont: 2012. szeptember 22.

2012. szeptember 22.-én ismét egy különleges élményben lehet része a Hollókői Várban kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Szabad tűzön készülnek királyaink kedvenc étkei, így mindenki ellesheti a fortélyokat és megkóstolhatja az ételeket. Minden fogás mellé finom borokat kóstolhatnak vendégeink.
Az ételeken túl a vár vitézei tartanak fegyver és viselet bemutatót, középkori vásári forgatag szórakoztat, a gyerekeket pedig népi játszóház várja ahol a „gombócfőzőt” is kipróbálhatják.
Információ: Tourinform Hollókő, Tel.: +36-32-579-010, www.holloko.hu.

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

XVII. Szüreti Fesztivál és Kakaspörkölt-főző Verseny Ópusztaszer

Időpont: 2012. szeptember 14 - 15.

2012. szeptember 14-15. között rendezik meg a  Szüreti Fesztivált és Kakaspörkölt-főző versenyt Pusztamérgesen. Pénteken a boré a főszerep: a termelők borversenyen, a vendégek borkóstolón mérhetik össze borkészítési ill. fogyasztási szokásaikat. Szombaton pedig alágyújtanak a bográcsoknak és lábasoknak, hogy harangszóra paprikás, csípős, nokedlis, tejfölös és még ... ki tudja milyen módon ízesített és körített pörköltek kerüljenek az asztalokra! Délután a színpadé a főszerep, egymást váltják az előadóművészek - a tűzijáték után pedig az APOSTOL Együttes ad koncertet.
Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Kalocsai Paprikafesztivál

Időpont: 2012. szeptember 14 - 15.

Kalocsa Város Önkormányzata ez évben szeptember 14. és 15. között, XXIII. alkalommal rendezi meg a Kalocsai Paprikafesztivált, mely világhírű fűszernövényünknek, a sárközi ember „piros aranyának” ünnepe. A Fesztivál célja, hogy a  közönség testközelből is megismerkedjen a paprikatermesztés hagyományával ,...

... a paprikás ételek utánozhatatlan ízharmóniájával, valamint azzal a paprikához is több szálon fűződő népművészeti örökséggel, amely generációról generációra szállva élő hagyománya nemzetünknek.

Az idei Paprika Fesztivál Kalocsa belvárosában 7 helyszínen (Bor és paprika utca, kézműves vásár, főzőverseny, gyermeksziget, vidámpark, nagyszínpad, party sátor) lesz, ahol péntek délutántól vasárnap hajnalig folyamatosan programok lesznek. A „paprika fővárosában” rendezett egyik legnagyobb Fesztivál gerincét a paprikás ételek főzőversenye adja, amelyen számos hazai és nemzetközi csapat megméretteti magát.

Az idei évben 16. alkalommal kerül megrendezésre Németh József a Hagyományőrző Bizottság Venesz díjas elnöke főszervezésével a főzőverseny, mely alapötlete a kalocsai fűszerpaprika népszerűsítéséből ered. A főzőverseny közel 100 csapat nevezése mellett zajlik. A népművészeti hagyományok megjelenítése elengedhetetlen részét képezi a Fesztiválnak. Az élő hagyományokba nyerhetnek bepillantást az érdeklődők a régi idők paprikaszüreti felvonulásának megelevenedésével, valamint a Paprika Királynő választás megrendezésével, ahol a népviseletes hölgyek közül a legszebb táncos fejére kerül minden évben a korona.

A gyermekprogramoknál a cél az, hogy a Fesztivál ideje alatt minél több generáció megtalálja a kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget. A legkisebbek számára a Fesztiválhoz kapcsolódóan külön gyerekszigetet alakítanak ki a szervezők, ahol biztonságos feltételek mellett, minőségi programokon vehetnek részt a kicsik. A zenés-mesés előadások mellett ügyességi és logikai játékokkal is várják a szervezők a gyerekeket.

A Paprika Fesztiválhoz kapcsolódó kulturális programok megállás nélkül zajlanak a város szívében felállított nagyszínpadon. Ez évben a Fesztivál keretein belül rendezik meg a XVIII. Miss Kalocsa Szépségverseny, az Angelface Modellügynökség szervezésében. A több évre visszanyúló kalocsai versenyeken olyan lányok léptek már kifutóra, mint Garami Anett, aki 1998-ban Miss Kalocsa, majd 1999-ben pedig Magyarország Szépségkirálynője volt. De említhetnénk Ónodi Rékát is, aki a Nemzetközi Miss Alpok Adria verseny győztese lett. A szépségverseny zsűrijének tagja volt már Zimány Linda és Debreczeni Zita is.

A folklórprogramok mellett az idei évben is lesznek sztárfellépői a Fesztiválnak: Talán Attila, Szakos Andrea és Radics Gigi mellett az egykori legendás Beatrice együttes is színpadra lép. Pénteken este Dj. Dominiqe (Várkonyi Attila), szombaton pedig a Veracruz zenekar élő koncertjét élvezheti a közönség, melyet egy hajnalig tartó Retro party zár. A fiatalok számára külön party sátor lesz felállítva a rendezvényhez kapcsolódóan, ahol a fiatal korosztály körében ismert és közkedvelt Dj-k zenélnek hajnalig.

Programok >>

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál Gyöngyös

Időpont: 2012. szeptember 14 - 16.

A bor és a kultúra igaz kapcsolatát ápolva ismét megrendezésre kerül Gyöngyös Fő terén szeptember 14. és 16. között a Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál.

Megkóstolhatják Magyarország nemzeti italának, a bornak többféle változatát a Fő téri pavilonsoron. Borvidékünk legkiválóbb borászai által előtérbe kerülnek a zamatos, illatos, könnyed Mátrai borok.
Ehhez gasztronómiai különlegességeket ajánlunk.

Szeptember  14-én  pénteken a rendezvény megnyitásakor a Vidróczki Néptáncegyüttes és a Besh o droM együttes színvonalas műsorát élvezhetik.

Szombaton délután ismét megrendezésre kerül a Görgényi László Gulyásfőző Verseny, a zsűri elnöke Bodrogi Gyula színművész. Majd Galambos Lajos és zenésztársai szórakoztatják a közönséget, este pedig a Varga Feri és Balássy Betty páros várja a kikapcsolódni vágyókat.  Majd az utcabálon akár táncra is perdülhet a nagyérdemű.

A kulturális és folklór programok mellett népi iparművészeket és nagy vásári forgatagot ajánlunk.
A vasárnap legnagyobb eseményét, történelmi hagyományát a Szüreti Felvonulást láthatják 14 órától.
A Szüreti Napok programját a Neoton Família Sztárjai zárják.

Bővebb infó: www.gyongyos-matra.hu

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés