Dóm Téri Advent Szeged

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Dóm Téri Advent Szeged

A folklegenda 15 év után újra Magyarországon: Vízöntő koncert Szegeden!

Közép-Európa egyik legszebb terén, a szegedi Dóm téren kézművesek sátrai és egy 200 személyes bálaszínház kap helyet november végétől négy héten át. Nemcsak az adventi hangulat, a folyamatosan égő máglyák, meleg harapni való és forró italok melengetik a vásározók testét s lelkét, hanem igényes zenei és színházi előadások is költöznek a bálaszínházba.
A vidéki Magyarország legszínvonalasabb köztéri adventje válogatott portékáival, igényes programkínálatával túlnőtt a város határain, kétszázezer fős látogatottságával Szeged és a régió meghatározó rendezvényévé vált.
„Hagyományőrzés a korszellem jegyében: Amikor e gondolat jegyében vásárt vagy fesztivált szervezünk, arra is gondolunk, hogy korunk kommunikációval és reklámokkal átszőtt közege hasonlít az évszázadokkal ezelőtti piacokhoz, még inkább a nagyvásárokhoz, ahová az emberek nem csupán vásárolni jártak, hanem találkozni, beszélgetni és szórakozni is. A szegedi Dóm tér olyan portékákat és élményeket kínál, amelyeket a modern kor embere talán csak olvasmányaiból vagy a tévéből ismer. Az itteni Advent sajátja a hagyományőrzés, mégsem „népies” hangulatra kell számítani: az áruk é ;s a környezet természetes anyagokból készülnek, a produkciók pedig eredeti forrásból származnak, mégsem ellentétesek a korszellemmel.
Hiszünk abban, hogy a színvonalas programsorozat, s különösen a szabad terekre vitt, ingyenes, igényes kulturális kínálat, gazdaságilag is profittermelő tényezővé válik.”
A Dóm Téri Advent annak bizonyítéka, hogy a különleges és látványos, talmi csillámlástól mentes köztéri ünnepváró hangulat nemcsak a világvárosok kiváltsága.

A Bálaszínház kínálatából:

Cabaret Medrano: elfeledett zenei hagyományok Tom Waits és Cseh Tamás nyomdokain - velejéig mai, nagyvárosi sanzonok
dec.3., péntek 20.00;


Barcsay Jenő Emlékzenekar: a Magyar Képzőművészeti Egyetem hivatalos zenekara - a 80-as és 90-es évek disco slágerei vérbő iróniával
dec. 10., péntek 20.00;


Vízöntő: az élő népzene legendás képviselője 15 év után újra Magyarországon Fábry Gézával  - csak Szegeden a Bálaszínházban
dec. 18., szombat 17.00

Továbbra is ügyelünk arra, hogy a Dóm tér valóban 0-tól 100 éves korig kínáljon programokat: Hetente minden csütörtökön baba-mesedélután lesz a 4 évesnél kisebbeknek. Délután mesejátékok láthatók és hallhatók, este folk, underground, világzenei, és rockbandák zenélnek, de lesz harmonikás találkozó és falusi hagyományőrzők is bemutatkoznak.

A Bálaszínház előadásait és a vasárnap esti gyertyagyújtásokat élőben, képpel és hanggal nézheted november 26-tól a DÓM TÉR TV-n a www.domter.hu kezdőlapján.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés