Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

2010. május 1.

1998-óta minden évben megrendezik ezt a fesztivált, amelyen többtucatnyi külföldi és hazai kiállító árusítással és kóstoltatással népszerűsíti (és versenyezteti) termékeit. Az ízlelgetés mellé látványos, és szórakoztató rendezvényeket, olykor sportversenyeket is kínálnak, így lett például a tej és a bor ünnepének immár hagyományos kísérőrendezvénye a fúvószenekarok és mazsorett csoport fellépésének színhelye.
A rendezvénnyel nemcsak a hazai tejes termékeket szeretnénk megismertetni, hanem az egészségestáplálkozás fontosságára is szeretnénk felhívni a figyelmet. Felidézve a múltból a már-már elfelejtett ízeket.
A kétnapos fesztiválon a magyar történelmi borvidékek termelői, pincészetei és a térség méztermelői is részt vesznek. A kül- és belföldi kiállítók árusítással és kóstolássalnépszerűsítik termékeiket, és segítik azok ismertebbé tételét.A gasztronómiai rendezvénynek a szakmaiságon túl célja Gyomaendrőd város turisztikai adottságainak bemutatása,a falusi és az agroturizmus fejlődésének elősegítése.
A közönség szórakoztatásáról neves zenekarok és tánccsoportok is gondoskodnak.

Nemzetközi Sajt és Túrófesztivál: Színes programokkal, gasztronómiai kóstolókkal (sajt, méz, bor), neves fellépőkkel, vásárosok, forgósok jelenlétével színesítik a fesztivál hangulatát.

Pin It
©2021 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés