Kürtőskalács Fesztivál Budapest  2016

 

A Kürtőskalács Fesztivál, amely a legújabb hungarikumunk, a kürtőskalács népszerűsítéséért jött létre, egy igazi hagyományőrző gasztro-kulturális esemény. Célja az eredeti erdélyi-magyar, faszénparázson sült kürtőskalács és annak a több mint kétszáz éves hagyományos készítési módjának megismertetése úgy a hazai, mint a külföldről hozzánk látogatók számára.
Ezt a tradíciót szeretné a fesztivál tovább éltetni, ugyanakkor küldetésünk, hogy a kürtőskalács tökéletesen betöltse a hungarikumoknak szánt szerepet: vigye hírét Magyarországnak a nagyvilágba, és ezért az idei éve szlogenje: Kürtöld világgá: kürtőskalács - csodakalács!

A Kürtőskalács Fesztivál egy hagyományőrző gasztro-kulturális esemény, melynek célja az eredeti erdélyi-magyar, faszénparázson sült kürtőskalács és annak hagyományos készítési módjának megismertetése, fogyasztásának népszerűsítése, úgy a magyarországi lakósok, mint a turisták körében. A kürtőskalács a tavaly méltán lett a magyarság legújabb hungarikuma - hisz elkészítési módjának évszázados hagyománya van - ezt szeretné a fesztivál tovább éltetni.

A fesztiválon családosok, gyerekek és fiatalok egyaránt megtalálják a nekik való programot, akár a Csináld magad! kézműves foglalkozásokon, akár a Nagy Közös Sütésen, vagy a fergeteges koncerteken.

Forrás: A fesztivál honlapja




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés