Akár jó hazai ételekre, akár kultúrára, akár egy jó koncertre vagy bulira és persze ha remek sörökre szomjazunk, éhezünk akkor 2016 június 15-18. között irány Békéscsaba! Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, melyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is.

A békéscsabai Városi Sportcsarnok zöldövezetében elterülő rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, Békés megye és Békéscsaba nevezetességeinek, látványosságainak minél szélesebb körben való megismertetése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása.

A 4 napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál. A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó. Nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol mintegy 100 fajta csapolt sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a bátrabbak kóstolhatnak végig. A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is. Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválján és egyetlen csülökparádéján a hagyományokhoz híven a sört 1 l-es korsókból fogyaszthatják a folyékony kenyér szerelmesei.

Természetesen a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. A szombati napon a hagyományokhoz híven csülökpörkölt főzőversenyt rendeznek, ahol a baráti társaságoké a főszerep, hisz megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal.

A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják, a magyar zenei élet nagyágyúi lépnek a színpadra, valamint számos előadást is láthat majd a nagyérdemű közönség a Békéscsabai Jókai Színház előadásában. De nem hagyunk program nélkül a délelőtti órákban sem. Fakultatív programkínálatunkban számtalan lehetőséget kínálunk Békéscsaba megismerésére. Legyen az földön, vízen, levegőben, két keréken, akár két kézzel evezve vagy lóháton.

Fesztivál program:

2016. június 14. kedd 0. nap (nincs belépőjegy)
18.00 Ausztria-Magyarország EB mérkőzés led falon
20.00 Pribojszki Mátyás Band élő koncert

2016. június 15. szerda
17.30 Égből érkezik az első söröshordó
18.30 Hivatalos megnyitó
19.00 Wellhello élő koncert
21.00 Halott pénz élő koncert

2016. június 16. csütörtök
15.00 Civil szervezetek csülökpörkölt főző versenye
18.30 Irie Maffia élő koncert
21.00 Hooligans élő koncert
23.00 Road élő koncert

2016. június 17. péntek
15.00 „Rotyog a csülök az óriásbográcsban”
16.00 Sörfutás - Harc a világcsúcs ellen!
18.00 Nagy Feró és a Beatrice élő koncert
20.00 Kowalsky meg a Vega élő koncert
22.00 Tankcsapda élő koncert

2016. június 18. szombat
10.00 Csülökpörkölt főző verseny
11.30 Kisgrofó koncert
13.00 Bódi Csabi koncert
15.00 Csülökpörkölt főző verseny eredményhirdetés
17.00 Szikora Róbert és az R-Go élő koncert
18.00 Izland-Magyaroszág EB mérkőzés led falon
20.00 Lane McCray of La Bouche - Tania Evans of Culture Beat feat Star Jam Band
22.00 Ákos élő koncert

Forrás: Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé honlapja
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés