Pünkösdi Nyitott Pince Napok  2016

Pünkösd három napja újra a borvidékek és a finom borok jegyében telik! Ismerkedjenek meg Magyarország vendégváró nyitott pincéivel! Szerezzenek bővebb ismereteket borainkról, pincészeteinkről! Használják ki, hogy most közvetlenül a gazdához fordulhatnak kérdéseikkel. Kedvezményes borkóstolók és borvásárlás, hangulatos pincetúrák az ország borvidékein!

A pünkösdi hétvége ismét igazi ünnepnek ígérkezik a borbarátok számára, hiszen reményeink szerint országszerte minél több pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt! A kedvezményes kóstolók mellett sok helyen lehetőség nyílik a pince és a szőlőbirtok bejárására, temérdek új ismeret megszerzésére és kedvezményes borvásárlásra is!

A NYITOTT PINCE NAPOK a nagyközönségnek ajánlott nyitott országos borturizmus rendezvény, amely kiterjed Magyarország szinte valamennyi borvidékére és bortermő helyére. A pincéket – amelyek ezen a hétvégén két illetve három napon át nyitott kapukkal fogadják a látogatókat - a rendezvény ideje alatt bárki meglátogathatja, aki értesül a lehetőségről; a látogatóknak nem kell külön előre regisztráltatniuk magukat a szervezőknél.

A borturizmus az a műfaj, ahol mindkét félnek időt és energiát kell szánnia a kapcsolatépítésre, mert az ismeretség csak úgy lesz sikeres és tartós! A BORTURISTA az, aki érdeklődéséből eredően évente több napját arra szánja, hogy száz kilométereket utazzon, sok-sok pénzt áldozzon egy-egy pince, borász megismerésére, mert kíváncsi a bor keletkezésének körülményeire, a tájra, a borvidékre, a borkészítő "műhely"-re, a pincészetre, a bor tárolóhelyére, a tárolás módjára és magára a borászra! Élményt szeretne, és baráti, emberi kapcsolatokat remél.

A bor személyes dolog, a bort nem elég csak inni, beszélni is kell róla, mert igazi, maradandó élményt csak akkor jelent, ha ismerjük jellegzetességeit, szülőhelyét,

készítésmódját, műhelytitkait. Az őszinte, tiszta bor nem csak az adott táj lenyomata, de a bort készítő borász jellemének is a leghitelesebb tanúja.

A Nyitott Pince Napok a kapcsolatépítés lehetőségét szolgálja a borkedvelők és a bort készítők között! Nem készétel, csak recept, amely alapján ki-ki úgy főz, ahogyan lehetőségei, tehetsége engedi. A Nyitott Pince Napok legfőbb célkitűzése, hogy Pünkösd három napján lelkes borbarátok járják a pincéket, jó borok, baráti kapcsolatok, új élmények után kutatva.

A borral való ismerkedés legjobb formája: ZARÁNDOKLAT A BORHOZ - amikor a fogyasztó keresi fel a BOR szülőhelyét, látogatja meg a pincét!

A Nyitott Pince Napokon a vendégfogadó pincészetek arra vállalkoznak, hogy három napon keresztül fogadják az érdeklődőket. A helyszínen a gazda vagy a borhoz értő személy fogadja a betérő vendégeket, megtekinthetik a pincészetet, kedvezményes áron kóstolhatják meg a pince borait, s a vásárolt borok árából is engedményt kapnak..

Az alábbiakban olvasóink megtalálják az eddig bejelentkezett pincék fontosabb adatait, borvidékenként csoportosítva. Javasoljuk, hogy túraútvonaluk megtervezésénél feltétlenül használják az itt megadott részletes információkat, melyek tájékoztatnak a pince megközelíthetőségéről, a kedvezményekről és a fogadás egyéb feltételeiről.

Javasoljuk, hogy a felkeresni kívánt pincékkel előre egyeztessenek tervezett érkezésükről a megadott telefonszámokon!!

A jó borban öröm, barátság és dal van – tartja egy régi magyar mondás. A magyar ember erre emeli poharát, amikor azt mondja – Egészségünkre.

Forrás: http://www.programturizmus.hu/




 

 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés