Mangalica Fesztivál Budapest 2016

2016-ban kilencedik alkalommal rendezzük Budapesten a Mangalica Fesztivált, a belváros szívében az V. kerületi Szabadság téren, mely összességében a 25. Mangalica Fesztivál lesz. A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak az estig tartó könnyűzenei programok alatt. Több mint száz kézműves, sajtkészítők, tejtermék készítők, méz, lekvár, szörp, csokoládé és számtalan egyéb érdekesség és finomság várja a fesztivál ideje alatt.

A huszonötödik fesztiválra készülve sem változtatunk az alap koncepción. A továbbra is ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása, amely eddig nem volt jellemző a hazai fesztiválok körében. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.

A rendezvényeken a kiállítók egységes megjelenéssel, faházakban árusítanak. A fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer…stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra, mely óriási sikert aratott a vásárlók, és az így lehetőséget kapott hazai kisgazdálkodók, családi vállalkozások  között is.

A fesztiválok egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 3-3 példány és egy anyakoca malacokkal. 2015. év különleges év a mangalica-tenyésztésben, ezen esztendő újdonsága a 100 éve kihaltnak nyilvánított fekete mangalica újjászületése, mely a 15 éve tartó szelekciós állattenyésztési munka sikerének köszönhetően, már újra élő példányokban is megtekinthető a fesztiválokon, 2016-tól Budapesten is.

A tenyésztők, kistermelők mellett minden alkalommal lehetőséget kapnak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában.

A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak az estig tartó könnyűzenei programok alatt.

A kilátogató vendégek számára a legnagyobb vonzerő főként a megjelenő, kiváló minőségi termékek, de a megfelelő szórakozásért egész napos színpadi műsor van a fesztiválon. Napközben autentikus népzenei programok, vásári komédia, gasztro bemutatók. Kora délutántól könnyűzenei koncertek. Szombaton hagyományosan bográcsban készült ételek főzőversenyét tartjuk.

A terület alatti 800 férőhelyes mélygarázsban parkolásra van lehetőség a kilátogatónak.

A fesztivál megjelenik minden jelentős kereskedelmi Tv és rádió csatornán (RTL klub, Tv2, Atv, Hírtv, Echo Tv, Class FM, Music FM, Jazzy Rádió) és a leglátogatottabb hírportálokon, blogokon, rendezvény és fesztivál- ajánló oldalakon. A budapesti rendezvény idejében óriásplakát is erősíti az utcai megjelenéseket.

A fesztivál alatt 50.000 A/5 méretű szóróanyag jut el a rendezvényen a kilátogatókhoz és a belváros turistáihoz.

Akik jelentkezését várjuk:

- Mangalicatenyésztők, termékkészítők
- Borászok, pálinkafőzdék, sörfőzdék
- Kézműves gasztro termékek készítői  (sajt, méz , lekvár, szörp, olaj, fűszer, mustár, stb…)
- Kézművesek, kereskedők
- A rendezvény arculatához illeszkedő árusok

A vendéglátói, forraltbor - tea - puncs és az aszalvány/édesség árusítói helyek értékesítése meghívásos alapon történik.

A kiállítókat a jelentkezés sorrendjében regisztráljuk. A jelentkezési lap visszaküldése nem jelent automatikus regisztrációt a rendezvényre. A szervezők minden esetben fenntartják a jogot a jelentkezés visszautasítására. A jelentkezés befogadásáról minden esetben tájékoztatást küldünk.

A kiállítói területek bérleti díját a mellékelt jelentkezési lap tartalmazza.

Szerződést kötni, kiállítói helyet választani személyesen, elektronikus vagy postai úton is lehet.

Elektronikus/ postai úton:
Megküldött szerződés és átutalt bérleti díj után lehet kiállítói helyet választani. A megérkezett, aláírt szerződés után küldjük meg a számlát postán.

Kérjük, a későbbi kellemetlenségek elkerüléséért, vegyék figyelembe, hogy kiállítói helyet csak érvényes szerződés esetében tudunk biztosítani. A megküldött térkép tájékoztató a kereskedői helyek elosztásáról, kiállítói területet csak érvényes szerződés esetén tudunk foglalni - tehát telefonon, előre nem.

Kérdéseikkel, kéréseikkel a megadott elérhetőségeken vegyék fel velünk a kapcsolatot
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés