Egy régi hagyomány elevenedik meg Tihanyban a látott hal, a garda Érdekesség, hogy a fesztivál alkalmával a halászaton részt vesznek olyan idős helybéliek is, akik még a régi, hagyományos garda halászatokon is ott voltak. A hajók kikötése után a zsákmányt az Tihanyi Apátsághoz viszik, ahol a megáldják. A hangulatos menet végállomása a Visszhang domb, itt veszi kezdetét a garda sütés és a további programok központja is itt található. A sütés is hagyományos módon történik: a szőlővenyigére húzott paprikás lisztben megforgatott, beirdalt gardákat parázson sütik meg.tiszteletére. Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült. A programot kiegészítő kulturális rendezvények, koncertek, kirakodó vásár színesíti.
 

Közvetlen elérhetőségek:
Telefonszám: +3687538022

Cím: Tihany, Visszhag domb 23.
Visszhang domb
Érvényes: 2015-11-13 - 2015-11-15
Nyitvatartás: 2015-11-13 09:00:00-2015-11-15 20:00:00
Faxszám: +3687538022
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefonszám: +3687538022
Belépőjegy: ingyenes
 



Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés