Szegedi Karácsonyi Ünnepi Hetek Szeged 2014

Szegedi Karácsonyi Ünnepi Hetek Szeged 2014 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Szegedi Karácsonyi Ünnepi Hetek Szeged  2014

Időpont: 2014 november 28 - december 23.

adventi_gyertyagyujtas02_mj

A díszkivilágítás már a helyén, hamarosan a Széchenyi téri vásári előkészületekkel is belopózik Szegedre a karácsonyi hangulat.

Egyelőre még az ősz sem mutatta meg kemény arcát, de ha lehet hinni az előrejelzéseknek, hamarosan beköszönt az “emberes” hónapokhoz méltó időjárás. A népi jóslat úgy tartja, ha Erzsébet napján havazik, a karácsony is szép és hóval borított lesz. Nos, egyelőre erre nincs esély, de talán a november közepével induló Karácsonyi Ünnepi Hetek forgataga megadja az alaphangulatot.

A hagyományos Széchenyi téri vásár bungalói november 28-ától várják a bazárok szerelmeseit, s tavalyról visszatérnek olyan újdonságok, mint az 1000 bálából épült labirintus és a több ezer energiatakarékos izzóból álló díszkivilágítás – hogy ne csak a fenyők öltözhessenek ilyenkor ünnepi gúnyába. Licsicsányi Ilona, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője kérdésünkre elárulta, a szalmaútvesztő annyira népszerű volt a gyerekek körében, hogy idén új elemekkel bővítik: egy kilátóval és egy csúszdával. Sőt, olyan elemekkel is igyekeztek színesíteni a forgatagot, mint “a karácsonyi hencsergő, ahol minden nap egy-egy klasszikus gyermekmesét hallhatnak a kicsik, lesz filmes vetítés, kézműves foglalkozások, december 6-án pedig a Mikulás is kilátogat”.

A több mázsányi fenyőelemekből álló órási adventi koszorú gyertyái ezúttal is a Dugonics téren pislákolnak majd a kézművesvásár tövében, a Klauzál téren azonban merőben új rendezvénnyel kívánják elkápráztatni a szegedieket. December 11. és 14. között jégvarázs fesztivált szerveznek, ahol jégszobrász-show, színvonalas koncertek és zenei programok, karácsonyi csokigyár és hóágyú várja majd a látogatókat – utóbbira remélhetőleg csak B-tervként lesz szükség. A Kárász utca “kereszteződésében” ahogyan korábban, ezúttal is jótékonysági gyűjtést tartanak a rászoruló családok megsegítéséért, valamint 24 napra felállítják a szeretetkuckót is, ahová az adakozók ajándékait várják.

Szegedi Karácsonyi Ünnepi Hetek Szeged  2013
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés