2. Kürtőskalács Fesztivál Budapest

2. Kürtőskalács Fesztivál Budapest - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

2. Kürtőskalács Fesztivál Budapest

Időpont: 2014. október 10 - 12.

Forrás: http://www.kurtoskalacsfesztival.hu/budapest




A belváros szíve októberben ismételten megtelik a mennyei kürtőskalácsok illatával, ugyanis a Vitéz Kürtős idén ősszel újra megszervezi a Kürtőskalács Fesztivált, melynek elsődleges célja továbbra is kürtőskalács, mint hungarikum népszerűsítése, eredeti, hagyományos faszénparázson való készítési módjának megismertetése, ezáltal pedig a magyar tradíciók ápolása.

A kürtőskalács, mely régen Erdélyben az egyházi ünnepek süteménye volt, mára szinte minden fesztivál és gasztronómiai rendezvény elengedhetetlen velejárója, ezért úgy gondoltuk, hogy itt az idő egy olyan fesztivál szervezésének, ahol a kürtőskalácsé a főszerep. Ám eltérőn a hasonló gasztrofesztiváloktól itt nem az egyes kürtőskalács készítők mutatkoznak be termékeikkel, ezen a rendezvényen arra fektetünk hangsúlyt, hogy az érdeklődők mindent megtudjanak erről az egyszerre hagyományos és megújúlásra képes modern finomságról: a történetéről, a hagyományáról, az elkészítési módozatairól.

A 2. Kürtőskalács Fesztivál, Budapest legíny- csiklandóbb és legillatosabb fesztiválja idén a Városligetben, a Vajdahunyad vár előtti területen kap helyet. A hagyományteremtő rendezvényen idén is az ízletes kürtőskalács lesz a főtéma: faszénen vagy olajban sütve, végtelen számú ízvariációban és számos méretben lesz kapható. A tavaly bemutatkozott „Kürtőske” - az igazi modern minikalács, és kürtőskalács ínyencségek, mint Csokicseppes kürtőskalács, Kürtős Krémes, Kürtős Karikák, vagy Kürtős Csapágy mellett, idén is szolgálunk kuriózumokkal. Továbbá a “Csináld magad!” kézműves foglalkozáson kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatják a tésztakelesztés és szénkezelés művészetét. A fesztivál csúcspontjaként pedig újra lesz Nagy Közös Sütés, melyet idén bejegyzünk a Magyar Rekordok könyvébe, felállítva a "Kürtőskalács egyszerre sütés rekordját"!

Az idei fesztiválnak pedig díszvendége is lesz, mégpedig a Lehel Kürtősház Székelyudvarhelyről, akik székely népvisetbe öltözve mutatják be mesterségük fortélyait.

Természetesen nem maradnak el a színes programok, koncertek, és gyermekelőadások sem! Valamint kürtőskalács mellett kézműves vásár, mesterségbemutatók és gasztrokülönlegességek is várják a látogatókat.

PROGRAMOK 2014.




 

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés