Móri Bornapok 2014

Móri Bornapok 2014 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Móri Bornapok 2014

Időpont: 2014. október 02 - 05.

Borkirálynő választás a Móri Bornapok rendezvényen

A hagyományosan évről-évre megválasztott Borkirálynő és udvarhölgyei képviselik a Móri Borvidéket egy éven át az itthoni és külföldi rendezvényeken, kiállításokon. A Borkirálynő választásra 2014. október 3-án 19 órakor kerül megrendezésre az Fogadó az Öregprés Gálasátrában.

A zsűri feladatait neves borászok és a Borrend tagjai látják el. A verseny előtt felkészítést megbeszélést és pincelátogatást szervezünk!

A felkészüléshez segédanyag átvehető a Fogadó az Öreg Préshez Hotel recepcióján!

Helyszín: Fogadó az Öreg Préshez Gálasátra


Mór egyik legrangosabb rendezvénye, nagy eseménye a szürethez kapcsolódó Móri Bornapok, melyen kulturális, sport, borászati, szórakoztató program közül választhatnak az hazai és külföldi látogatók. A bornapokra érdemes előre szállást foglalni. A wellness kedvelőknek és a lovak szerelmeseinek ajánljuk a Hétkúti Hotelt, a romantikus hangulatot kedvelő vendégeknek pedig a szépséges Öreg Prés Fogadót a bornapok idejére.

Közeledik a Móri Borvidék várva várt ünnepe, az 1934 óta megrendezésre kerülő Móri Bornapok és a hozzá kapcsolódó X. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál. Szeretettel várjuk Móron, az Ezerjó hazájában október 2-5. között, ahol borkóstolás, kiállítások, koncertek, fúvószenekari bemutatók, szüreti felvonulás, borkirálynő választás, népművészeti kirakodóvásár, gyerekműsorok, sportprogramok és színes forgatag fogadja Önt is!

Kiemelt fellépőink:

„Kitalált Világ” - Für Anikó estje október 2. 18 óra
Für Anikó a „Kitalált világ”című lemezét mutatja be, egy személyes hangvételű, varázslatos este keretében. Hrutka Róbert zenéje és Bereményi Géza szövegei kiegészülnek azzal a finom érzékiséggel, olykor vad szenvedéllyel, amit Für Anikó képvisel.

Bergendy Szalonzenekar október 3. 18 óra
A Bergendy Koncert-, Tánc-, Jazz- és Szalon Zenekar az 1950-es évek végén alakult Artisjus-díjas magyar együttes. A 20-30-as évek tánczenéje mellett a swing, az 50-es évek rock’n’rollja, valamint a beat és soul stílusán át a napjaink rock és disco muzsikájának megszólaltatására is képesek. A dalokat a zenekar mindig korhű hangszerelésben szólaltatja meg és kis „show-val’ igyekszik megidézni a korszakok hangulatát is.

Korda György és Balázs Klári október 3. 19.30 óra
Korda György több mint öt évtizedes pályafutással a háta mögött a magyar tánczene egyik legismertebb előadóművésze. 1980-tól énekel együtt feleségével, Balázs Klárival és azóta az életük, a sikereik és az albumaik is közösek.

Lord zenekar október 3. 20.30 óra
A Lord szombathelyi hard rock-együttest 1972-ben alapította Vida Ferenc basszusgitáros. Az évek során a tagcserék ellenére is egyre ismertebb lett a zenekar és számos albumuk jelent meg. Az együttes átvehette a 2006. évi Európai Arany Művész Nemzetközi Minőségi Díjat.

Vastag Csaba és Vastag Tamás fellépése október 3. 22.15 óra
Vastag Csaba többszörös Fonogram-díjas magyar énekes. A Popdaráló és az X-Faktor című műsorok révén vált országosan ismertté, de már előtte is tevékenykedett színházi darabokban, musicalekben. Vastag Tamás Fonogram-díjas magyar énekes, színész. Az X-Faktor című műsorok révén vált ismertté és több alkalommal bekerült a Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntőjébe.

Mókus és a Fabula Rasa zenekar október 4. 18 óra
Szirtes Edina Mókus a magyar world-zenei színtér egyik legrendhagyóbb figurája. Több társulatnak készített már zenét, stúdiózenészként és dalszerzőként számos hazai popzenekar produkciójában működött közre és folyamatosan koncertezik több zenekarral, például a Fabula Rasa-val. A Fabula Rasa muzsikája a hazai és a környező népek folklorjából táplálkozik, továbbá minden olyan zenei stílusból, egészen pontosan a zenéből, mely igaz értékeket hordoz, és amiért szeretettel rajonganak a zenekari tagok. Nem eredeti népzenéket dolgoz föl, hanem saját zenét játszik.

Tóth Vera - október 4. 19.30 óra
Tóth Vera Artisjus-díjas magyar énekesnő. A 2003/2004-es Megasztár győzteseként vált híressé. A Megasztár óta Budapesten él. Eddig 4 önálló nagylemeze jelent meg.

Hooligans koncert  október 4. 20.45 óra
Napjaink magyar könnyűzenéjének vitathatatlanul egyik legnagyobb sztárzenekara a magát funk & rock stílusúnak tekintő Hooligans. Számos lemezük jelent meg, több zenei díjat nyertek, dalaik slágerré váltak, óriási a rajongótáboruk.

Danics Dóra és a Partyarcok zenekar - október 5. 18.30 óra
Danics Dóra énekesnő, az X-Faktor című televíziós tehetségkutató műsor negyedik évadának győztese. 2014-ben jelent meg legújabb dala a Most vagy soha.

LGT Emlékzenekar koncertje  október 5. 20.30 óra
A Veszprémi LGT emlékzenekar 1993-ban alakult. Azóta számtalan koncerten vannak túl az országban és a határon túli magyar lakta területeken. 2007-ben az MRA I. Tribute Band Tehetségkutató Versenyén 1. helyezést értek el.2009-ben a Pannon Várszínház a zenekar közreműködésével megvalósította régi álmát, egy LGT számokból álló musicalt, Miénk ez a cirkusz címmel.


 Szállásfoglalás a Hétkúti Hotelben

Szállásfoglalás az Öreg Prés Fogadóban

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés