Hetedik alkalommal mutatkoznak be július 31. és augusztus 3. között a Széchenyi téren a hungarikumok és a minőségi magyar termékek. A négynapos rendezvényre az idén is színes programokkal, kézműves termékekkel és a hazai gasztronómia remekeivel várják az érdeklődőket. Az elmúlt években több mint ötvenezren voltak kíváncsiak a kiváló hazai árukra és szolgáltatásokra.

Szeged a napfény és a fesztiválok városa, valamint 2008 óta a hungarikumoké is. Amikor először, hét évvel ezelőtt a nyár derekán megrendezésre került a Hungarikum Fesztivál, egyből a Tisza-parti város üde színfoltjává vált, és – amint az elmúlt évek rendezvénystatisztikái is mutatják – a mai napig kedves a több mint ötvenötezer látogató számára.

A több mint fél évtizede hagyományteremtő céllal útjára indított fesztivál az országban megtalálható kiváló hazai árukat, szolgáltatásokat igyekszik bemutatni. A rendezők, a Pálma Reklámstúdió fesztiválszervezői olyan termékekre szeretnék az idén is felhívni a figyelmet, amelyek különleges minősége, hírneve vagy egyéb jellemzője Magyarországhoz kapcsolódik, azaz hungarikumok.

A fesztivál népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy olyan – a szervezők által gondosan megválogatott – minőségi termékeket mutat be és kínál a közönségnek, amelyek ténylegesen a magyarsághoz, a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak. Így a kézművesek művészi alkotásaitól az őstermelők által házilag előállított gasztronómiai termékeken át az ősi magyar borvidékeken termesztett varázslatos nedűkig.

Az idei, több mint félszáz kiállító között találhatunk majd borászatot, pálinkaházat, hentesárut, és egyéb, a gasztronómiához szorosan kötődő terméket, ám nemcsak az ételek és italok kedvelőinek lesz érdemes ellátogatnia a fesztiválra: az érdeklődők a Dél-Magyarországi Alkotók Népművészeti Egyesületének pavilonjában megismerhetik a csipkeverők, bőrművesek, papucsosok, citerakészítők, foltvarrók, mézeskalácsosok és a többi, kézzel készített áruk mestereinek munkáját is.

Természetesen az idén is felvonultatják a „szegedikumokat”, azaz a szegedi  hungarikumokat is, mint amilyen a világhírű szegedi papucs, a paprika, a szőregi rózsa, valamint a makói hagyma, vagy a szatymazi őszibarack. A kulturális hungarikumoknak pedig a téren felállított színpad ad majd helyet.




Forrás: http://szeged.hu/hirek/

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés