Márton napi Pálinkafesztivál Siófok 2012

Időpont: 2012. november 9 - 11.
Nemes pálinkákat, igazi, ízes gyümölcsből készült itókákat kóstolhatunk november 9-11. között Siófok Fő terén, a Márton napi Pálinkafesztiválon. Negyedik alkalommal rendezik meg a Pálinkafesztivált, hogy bemutassák a környék gyümölcsös kertjeinek üvegbe zárt esszenciáját. A pálinkás poharak emelgetése és a lelkes kóstolgatás mellé nagy adagban fogyaszthatunk zenét is. Liba különlegességek, nagyszerű gyümölcspárlatok, koncertek, gyermekprogramok és még sok érdekesség vár mindenkit.

Pálinkával, sörrel folyó Kánaán lesz Siófokon!

A rendezvény IV. Márton Napi Pálinkafesztivál néven, az Úr 2012. évének november havában, annak is 9-10-11. napján, a Balaton part fővárosában, Siófokon, a Vásárcsarnok előtti téren zajlik majd.

A rendezők és kiállítók mindenre felkészültek, csapra verik majd a hordókat, felsorakoztatják a pálinkás butykosokat, ropogósra sütögetik majd a finom húsokat, leszervezték a gondosan kiválogatott fellépő zenészeket és most várnak türelmesen.

Várják a betérő, szomjas, éhes, felüdülni vágyó vendégeket, hogy bearanyozzák a kikapcsolódás óráit.

A sütőkben pedig, várni fogják a közönséget a hízott libák, hogy senki ne maradjon éhesen, ha - egy –két kupica pálinka után - megjönne az étvágya.

A pálinka, - ami valódi hungarikum, és ma már védett név - méltán sokak kedvence. Amit a Nap simogató sugarai, és a gyümölcsfák önfeláldozó gondoskodása együttesen létrehozott, az érett gyümölcsök adják az alapot ehhez a felséges nedűhöz. A pálinka a magyar ember itala, nálunk vannak meg azok a természeti adottságok, amik megteremtik a különlegességének minden feltételét. Azért, hogy mindenki tudjon majd választani, egy tucat különféle, - de mindegyik egytől-egyig jófajta – pálinka várja, a kóstolást. Aki pedig úgy gondolja, csak úgy tud véleményt mondani, az sem baj, ha végigveszi, mindegyiket, akkor biztos meg lesz az összehasonlítási alapja. Az már más kérdés, mire fog visszaemlékezni később! Szerencsére majd itt több nagyon neves termelő és készítő kínálatából válogathatunk ízlésünkre. Mértékkel fogyasztva néhány korty is szinte megpezsdíti az ember vérét, s úgy érzi, az istenek asztalánál foglal helyet. Minél többet fogyasztunk, annak arányában nő a hangulatunk, lesz egyre virágosabb a kedvünk. Csak aztán gondolnunk kell majd a másnapra is, nehogy zúgó fejjel, teljesen elfáradva emlékezzünk csak vissza a vidáman eltöltött órákra.


A rendezvény másik fő itala a sör, ami ugyan jóval gyengébb a pálinkánál, de nem kevesebb hódolója van szerte a világban. Ebből aztán literszámra fogyaszthat az, akinek kedve van hozzá, bár bizonyos mennyiség után, ez is csúnyán meg tudja tréfálni azt, aki azt hiszi, amit a székely mondás tart: A sör nem ital!

Az egyik legjobb minőségben a dús habú, gyöngyöző italokat Belgium állítja elő, s ezen a rendezvényen is az ebből az országból származó komlólevekkel fogják megtölteni a korsókat. Biztos mindenki talál kedvére valót a 12 féle csapolt sörből.

Aki pedig étvágygerjesztőnek ívott a pálinkákból, megkóstolta a sütőben pirosra sült szárnyasokat, evés után leöblítette torkát a hideg sörrel, az felszabadultan fogja hallgatni a színpadon fellépőket, hisz ekkor ő már ilyenkor minden bizonnyal rózsaszín szemüvegen keresztül szemléli a világot.

A színpad deszkáin megjelenő hírességek egy másik érzékszervünkre, a fülünkre fognak hatni, Láthatjuk majd Hevesi Tamást, Gergely Róbertet, Frech’ Zoltánt, Détár Enikőt, az együttesek közül pedig, a Dupla Kávét, a Pál Utcai Fiúkat, a Napoleon Boulevardot, a 3+2 együttest és a Magashegyi Undergroundot. S ez a felsorolás még nem is teljes! Az esemény fénypontja, - szó szerint mindenképpen – mi más is lehetne, mint egy látványos záró tűzijáték.

Legyen Ön is egy azok közül, aki ellátogat erre a kihagyhatatlan rendezvényre! S utána számolja majd a napokat, - amíg a sorrendben ötödik is megrendezésre kerül, - mert aki egyszer megízlelte ennek a pár napnak a hangulatát, a Fesztivált minden alkalommal, újra és újra fel fogja keresni!

Tölgyesi Tibor
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés